Haber // Nurettin Eryılmaz // 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesine bağlı ortaklıkları olan Türkiye Vagon Sanayi (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif Motor Sanayi (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi (TÜDEMSAŞ)’ın birleştirilmesiyle Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) kuruldu. Genel müdürlük ve daire müdürlükleri kaldırılarak müdürlük düzeyine düşürüldü.

Türk İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Yaman “ Süreci takip etmek lazım. 3 ay içerisinde kuruluş ve yapılanma ortaya çıkacak. Geçmişte TÜVASAŞ’in Müessese Müdürlüğü olduğu dönemde var. Şimdi de güçlü bir yapı oluşturmak için birleşme kararı alındığını düşünüyoruz. İdari anlamda değişiklik gerçekleşti. Üç genel müdür, 12 ge nel müdür yardımcıları tek çatıda toplandı. Sakarya’da Vagon fabrikası Ankara’da genel müdürlüğe bağlı müdürlük düzeyinde pozisyonunda yönetilecek ”

Fabrika Ankara’da Genel müdürlüğe bağlı olarak faaliyetlerini aynı şekilde işçilerin hakları konumları korunarak Vagon üreterek Mili tren üretimi olarak statüsünü sürdürecek. Burada üç kurum TÜRASAŞ adıyla tek çatı altında toplandı” diye değerlendirdi.