Turgay Özbalkan’ın haberi

Geçtiğimiz günlerde Hendek Kapalı Pazar Yeri’nde bazı esnafların maske takmaması veya maskelerini çenelerinin altında tutması gündem olurken, Hendek Belediyesi ile Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü aldığı önlemleri daha da arttırdı. Koronavirüs önlem ve tedbirleri kapsamında Pazar Yeri’ne girişler tamamen kontrol altında bulunduğu ilçe pazarında vatandaşlar ise HES kodlarını göstererek içeri alındı.

Polis ve zabıtanın sıkı denetim ve kontrol yaptığı pazarda Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öztürk bizzat pazarı gezdi. Esnaf ile vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyaran Başkan Yardımcısı Öztürk, “Temizlik-Mesafe-Maske konusuna dikkat edelim. Hep birlikte sağlıklı günler için üzerimize düşen görevi yapalım” dedi. 

Ancak alınan tedbirler, yapılan kontroller, çalışmalar ve uyarılara rağmen bazı esnaflar maske takmamak için adeta direndi. Maskelerini takmayan veya göstermelik çenelerinin altına takan esnaflara tepki gösteren vatandaşlar ise, “Hem bizi, hem kendilerini, hem toplumu, hem de işyerini Koronavirüs nedeniyle açamayan esnafları mağdur ediyorlar. Kimsenin bunlara hakkı yok” dedi.