//Nurettin Eryılmaz-Esra Şenli//

Geçtiğimiz hafta sonu Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda, 54. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren Sakarya Barosu, Pazar günü yapılan seçimlerin ardından yeni yönetimi belirledi.

Seçimde 508 oy alarak Baro Başkanı seçilen Av. İlknur Ebiz Yıldız, yönetim kurulu üyesi seçilen; Av. Osman Ayar, Av. Talha Toçoğlu, Av. Asuman Öcal, Av. Sevilay Çelikaslan, Av. Özer Kaya, Av. Özay Turan, Av. İsmail Alper Altan, Av. Nurullah Fatih Şentürk, Av. Akın Çağlar Göktürk, Av. Özgür Akın, disiplin kurulu üyesi seçilen; Av. Haluk Can, Av. Nazmi Erişir, Av. Esra Turgut, Av. Firdevs Kaman, Av. Nurten Kadı Duman, denetleme kurulu üyesi seçilen; Av. Yusuf Kantar, Av. Kenan Tuna, Av. Bülent Tunç ve Türkiye Barolar Birliği delegesi seçilen; Av. Ömer Doğru, Av. Recep Hacıeyüpoğlu ve Av. Zafer Kazan ve denetleme kurulu, disiplin kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri, Sakarya Barosu Hizmet Binası Konferans Salonunda düzenlenen törenle mazbatalarını aldılar.

Mazbata töreninin ardından halk54.com'a açıklama yapan Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, "Mesleğimiz ziyadesiyle zor bir süreçten geçiyor. Bu sürecin içersinde meslektaşlarımızın öncelediği sorunların bir listesi elimde var. Bugün Yönetim Kurulu'nun toplantısı kokteylden hemen sonra başlayacak. Biz de kollarımızı sıvadığımız bu yolda o listeyle başlıyoruz. CMK'ye lişkin problemlerimiz var, binaya ilişkin problemlerimiz var, sosyal tesislere ilişkin problemlerimiz var. En evvela bunlarla başlayacağız. 

Kadına şiddetin kabul edilebilir bir şey olmadığı çok aşikar. Ülkemizde bir gerçeklik olarak artan bir kadın cinayetleri meselemiz var. Ben bu meselenin politik olduğunu düşünmekteyim. Biz Sakarya Barosu olarak kadının hak arama yolunda yardımcısı olacağımızı ve kadın cinayetleri ile ilgili de gerekli hukuk mücadelelerinin her birisini vereceğimizi çok açıkça ifade edeyim. 

Hayvanlar için getirilen yasa yetersiz. Fakat bu da bir adım, bundan sonra gelecek önerilerle daha da geliştirilebileceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.