KOCAALİ İLE BAŞLAYACAK

AK Parti’nin kongre süreci 6 ilçe ile başlayacak. 29 Şubat günü Kocaali ilçe kongresi ile start verilecek. AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Ersan Demir görevine devam edecek. Kocaali’nin ardından 8 Mart’ta Hendek, 15 Mart Karasu, 21 Mart Akyazı, 28 Mart Serdivan ve 4 Nisan 2020 tarihinde Söğütlü kongresiyle ilk periyot tamamlanacak. AK Parti kulislerinde gidecek ve kalacak ilçe başkanlarını tahmin etmek son günlerin en popüler olayı. Yıpratma taktiklerinin zirve yaptığı dönemde en ilginç politika Hendek’te yaşanıyor.

HENDEK’TE SIKINTI VAR

AK Parti’de belediye başkanı adayı olup seçimi kaybeden Ali Kemal Sofu’dan boşalan göreve Hasan Serdar Baykal atanmıştı. 8 Mart’ta kongresi yapılacak Hendek’te ilginç olaylar yaşanıyor. Hasan Serdar Baykal’ı görevden aldırmak isteyenlerin geliştirdikleri taktik şaşırttı. AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının telefon numaraları ilçede ki partililere dağıtıldı. Mevcut Başkan Hasan Serdar Baykal’ın göreve devam etmemesi için partililer Genel Başkan Yardımcılarına mesaj yağmuru başlattı. Hasan Serdar Baykal’ın görevde kalmaması için başlatılan operasyon genel merkezde büyük yankı uyandırdı. Baykal’a yapılan operasyon mercek altına alındı.

DEĞİŞİM YAŞANACAK İLÇELER

AK Parti ilçe kongrelerinin ilk bölümünde yer alan 6 ilçede değişim beklenmiyor. Hendek’te gitmesi için operasyon başlatılan Hasan Serdar Baykal ile ilgili yapılacak özel çalışma durumu netleştirecek. Değişim olmasına kesin gözüyle bakılan ilçeler Erenler, Adapazarı, Taraklı, Karapürçek ve Kaynarca. Karapürçek üç dönem kuralı nedeniyle değişecek. Taraklı İlçe Başkanı kendi rızasıyla görevi devredecek. Adapazarı, Kaynarca ve Erenler ilk dönem olmalarına rağmen göreve devam etmeyecekler. Edinilen bilgilere göre 5 ilçenin dışında da değişim olması planlanıyor. Arifiye ve Geyve ilçelerinde alternatif isimler üzerinde çalışma yapılıyor.

DESTEK ARIYOR

Adapazarı İlçe Başkanı Metin Kurtuluş’un yerine isim arayışları sürerken Erenler’de Mehmet Beşir Doğrusever’in görevde kalmak için destek aradığı konuşuluyor. Doğrusever’in henüz aradığı desteği bulamadığı biliniyor. Erenler gibi Kaynarca İlçe Başkanı Ahmet Köseoğlu’da göreve devam etmeyecekler arasında.

KAYNAK: HABERLİSİN