İYİ Parti Sakarya İl Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan, Samsun'un Canik ilçesinde çocuğunun gözleri önünde eski eşi tarafından dakikalarca şiddete uğrayan E.M.''ye yapılan saldırıyı kınayarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Akçalışkan, Erkek şiddetinin bir kez daha bir cana mal olacağını belirterek: ''Samsun’da erkek şiddetinin en kötü örneklerinden birini ne yazık ki sosyal medya hesaplarımızdan öğrenmiş olduk. Bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet ne yazık ki her zaman ki gibi sokaklara taşmıştır. Yaşanan olayın öncelikle kadına yönelik bir şiddet vakası olması yanı sıra 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi böyle bir olayın gerçekleşmesi erkek zihniyetin kendini tekrarından başka bir şey değildir. Kadınların aslında sürekli olarak hedef haline getirilmesi, kadınların dayanışma içinde olmasına bile tahammül gösterilemediğini ortaya koymaktadır. ''diye belirtti.

Akçalışkan Açıklamasında: ''2020 yılı ülkemizde kadınlara karşı ayrımcılık ve eşitsizliğin derinleştiği bir yıl olarak geçti. Bunun sonucu olarak da, ülkemizde 2020 yılında 300 kadın öldürüldü, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Yüzlerce kız çocuğu evlenmeye zorlandı; yaşam ve eğitim hakları ellerinden alındı. Koruma altındaki kadınlar öldürüldü. Yaş aralığı düştü, çocuklar öldürüldü. Bu gidişe “dur” demek gereklidir. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesinin tüm maddeleri hayata geçirilmelidir. Kadının başta laik eğitim olmak üzere, eşit işe eşit ücret gibi temel hakları güvence altına alınmalıdır. ''diye ifade etti.