Babacan, Sakarya programı kapsamında Geyve, Pamukova, Söğütlü, Karasu ve Kaynarca ilçelerinde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti. 

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Babacan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan ve İlçe Belediye Başkan adaylarıyla Sakarya’da değişim için inançlı olduklarını belirtti.

Ali Babacan, parti olarak iki şeyi ısrarla söylediklerine dikkati çekerek, "Ne diyoruz? 'Biz iyi yönetiriz' diyoruz, 'Biz temiz yönetiriz.' diyoruz. Sakarya'ya layık olduğu gibi şeffaflıkla, adaletle ve tertemiz yöneteceğimizi apaçık belgelerle ortaya koyuyoruz." diye konuştu.

H D1 8965

"Tüm sorunların tek bir sebebi var KÖTÜ YÖNETİM"

Esnaf ziyaretleri sırasında konuşan Ali Babacan, “Bunların tek sebebi kötü yönetim. Düzgün ve dürüst kadroların iş başında olmaması var. Bu işleri hiç yapmamış olsak derdik ki devleti yönetenlerin bir bildiği var. Ya da iş çok zor deriz ama öyle değil. Yok dış güçlermiş, başka şeylermiş, Ekonomideki başarısızlığa bahane üretmekten kolayı yok. Dürüst ve iyi kadrolar kurduk. Bu sıkıntının tek sebebi ülkenin kötü yönetilmesi. İlk defa bir nesil kendinden sonraki neslin refahını düşünür oldu. Cumhuriyet tarihinde ilk defa oldu. İlk defa bir nesil kendinden önceki nesilden daha zor şartlarda yaşıyor.

AK Parti Sakarya İlçe Başkanları, İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi AK Parti Sakarya İlçe Başkanları, İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi

“99 depremleriyle yaşadığımız acıdan maalesef ders çıkartılmadı”

“Üzerinden 25 sene geçse de 99 depremleriyle yaşadığımız acıdan maalesef ders çıkartılmadı. Bugün baktığımızda Sakarya gibi bir deprem şehri için herhangi bir tedbir herhangi bir çalışma bile ortada yok. Evet, sahipsiz memleket, ülkemizin her köşesinde ‘sahipsiz memleket’ hissi yaşanıyor. Her afette, her felakette, yurdumun bir başka köşesi ‘sahipsiz’ kalıyor.

H D1 8835

"Çiftçimiz artık tarlasını ekmiyor, ama yönetenler bunu umursamıyor bile"

Ali Babacan, çiftçilerle sohbetinde son 9 ayda akaryakıt fiyatlarının 2,5 kat zamlandığını belirterek, “Tarımsal girdi maliyetleri 4 yılı aşkın süredir yükseliyor. Bunun da en önemli sebebi akaryakıt fiyatları. Çiftçilerimiz artık maliyetlerle başa çıkamıyor. Hükümet yerli üretimi desteklemek yerine yine ithalatı önceledi. Mazot seçimden sonra 9 ay gibi kısa bir sürede 18 liradan 45 liraya çıktı, çiftçinin üretim yapacak takati kalmadı.” dedi.

H D1 9222

"Emeklilerimizi açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiler, bir de sadaka gibi ikramiye belirlediler."

Ali Babacan, emeklilerle sohbetinde "reva görülen maaşlarla emeklilerin açlığa ve yoksulluğa mahkum edildiğini belirterek, açıklanan bayram ikramiyesi emeklilerimizde hayal kırıklığı yaşattı. Torunlarına harçlık verebilmek, bayram şekeri alabilmek, belki bir kurban kesebilmek için umutla bekledikleri bayram ikramiyesi 6 yılda pula döndü. 2018’deki emekli bayram ikramiyesiyle kurban kesilebilirken, şimdi ise en uygun yerde 8 kilo et bile alınamıyor. Bu kıyaslama, ekonominin geldiği durumun özeti”. Emeklilerimizin yerel seçimlerde hükümete gerekli uyarıyı sandıklarda yapacağına inanıyorum dedi.

H D1 9067