Açıklamasında Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

”Milli Görüş Gençliği olarak İstanbul’un fethine tarihi bir olgu olarak bakıyoruz. Olgular, Olayların sonuçlarına bağlı olarak ortaya çıkan uzun süreli gelişmelerdir. Fetihle İstanbul’un bir İslam şehri haline gelmesi, ilmek ilmek örülmüş bir sürecin son merhalesidir.Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerin de işaret buyurup, bir hedef olarak önümüze koyduğu; Eyyub el Ensarilerin vazife bilip yolunda bulunduğu, Sultan Mehmetlerin hülyalarını gördüğü, Ulubatlı Hasanların fedakârlıkları ile hitama eren, aziz bir fetihtir…

Ecdadımız manası açmak olan fetih ile İnsanlık Tarihi önüne bir moloz yığını gibi duran Roma/Bizans Medeniyetini ortadan kaldırarak, İnsanlığın önünü açmıştır. Roma’nın köle düzeninden, Osmanlının Dirlik düzenine yani; tekfurluk ve derebeylikten, toprağın kullanım hakkının onu işleyenin olduğu anlayışa geçildi… Bu adil düzen yaklaşımı İstanbul’un kapılarını Müslümanlara açmıştır. Osmanlı da fetihten sonra Müslüman olmayanları köleleştirmemiş, herkesi inancında ve yaşayışında serbest bırakmıştır. Halka karşı hiçbir yıkım, zulüm, kıyım uygulamamıştır. Musevi ve Hıristiyan halk da Osmanlı’yı benimsemiştir.

Bu anlayış ile olmazlar oldurulmuş, gemiler karadan yürütülmüştür. Teknolojik ve ilmi sahada dönemin en büyük topları dökülmüş, Yeni silah ve sistemler denenmiş, Rumeli Hisarı gibi bir hisar 4 ayda inşa edilmiştir. İşte İstanbul’un Fethindeki ruh bu umdeler etrafında şekil almıştır. Dünyanın akışını değiştiren bu ruh yüzyıllar boyu Anadolu coğrafyası başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde hakim olmuştur.

“İLK GÜNKÜ HEYECANLA YENİ FETİHLERİN PEŞİNDEYİZ”
Başta İstanbul’umuz olmak üzere bu coğrafyayı İslam’a açan inancımızın temel şiarlarından olan fütuhat anlayışıdır. Elbette İslam’ın bu coğrafyada varlığının teminatı da genç neslin yüreklerine yerleştirilmiş fütuhat anlayışı olacaktır. Fetih şuurundan yoksun bir gençlik, kardeşleri için yaşamanın ve ölmenin ne demek olduğunun da çok uzağında kalacaktır.

Saadet Partisi Gençliği olarak yeni fetihlerin iz düşümlerini insanlığa saadet getirecek olan ilkelerde arıyoruz; adaleti tesis etmek, liyakate önem vermek, devlet yönetiminde şeffaf ve hesap verebilir olmak, farklı inanç ve fikirlere müsamaha göstermek, karar alırken istişareye özen göstermek bizlere maddi manevi yeni fetihleri müjdeleyecek altın kurallardır.

Teşkilatımız ilk günkü heyecanla, yoluna devam ederek, yeni fetihlerin peşinde olacaktır. Fethin mimarı, Fatih Sultan Mehmet Han ile aziz şehitlerimizi rahmetle, hürmetle ve minnetle yad ediyorum” şeklinde konuştu.