Kentin valisini ve cumhuriyet savcısını göreve çağıran Başkan Keleş, "Vatandaş, sorumluluğunun gereği, sokağa çıkmayıp, işyerini açmazken; insanlar yakınlarının cenazesine gidemezken, Akyazı ilçesinde AKP’ye yakın STK’ların düzenlediği belirtilen etkinlikte kalabalıklar bir araya gelebiliyor. Konunun öneminin farkındayız. İsrail’in Filistin’e yönelik zulmünün bilincindeyiz ve İsrail polisinin acımasızca saldırılarını kınıyoruz. Ancak ülkemizdeki durum belliyken, esnafın pandemiye karşı verdiği hayatta kalma mücadelesi ortadayken ne yazık ki kayırmacılık, çifte standart konusunda ülkemiz pek çok olumsuz örnekle karşı karşıya kalıyor.”

“KARŞI OLDUĞUMUZ DURUM ÇİFTE STANDARTTIR”
Sağlıkta çifte standardın olamayacağının altını çizen Başkan Keleş, “Kendi sağlığını düşünmeyenler, başkalarının sağlığını riske atıyor. Bununla da kalmıyor, vakalar yükseldikçe yasaklar artıyor. 1 yılı aşkın süredir işyerini açamayan yurttaşımız var. Evine ekmek götüremediği, borçlarını ödeyemediği için yaşamına son veren yurttaşımız var. Lebalep kongrelerle başlayan umursamazlık, bu ve benzeri etkinliklerle devam ediyor ve halkımızın sağlığı yok sayılıyor. İktidar kendi ideolojisine, görüşüne yakın kişilerin düzenlediği etkinliklere göz yumarak çifte standart uyguluyor. Karşı durduğumuz nokta budur.” dedi.

“HALKIMIZIN SAĞLIĞI YOK SAYILMASIN”
“Cumhurbaşkanı hakkında en ufak bir şey söyleyenlere hemen ceza verenler nerede? Vali ve cumhuriyet savcılarını da devlet sorumluluğu gereği göreve çağırıyorum. Filistin halkının yanında olduğumuzu, manevi anlamda dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha belirterek, bu konu hakkında gerekeni yapma işinin de kalabalık etkinliklerle halkın değil, hükümetin olduğunu hatırlatıyorum. Üst düzey tepki verilsin, yaptırımsa yaptırım uygulansın ama haklımızın sağlığı çifte standartlarla yok sayılmasın.”