CHP Adapazarı İlçe Başkanı Fusün Çetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Rize ziyaretine ilişkin söylediği "Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler" ifadelerine tepki gösterdi.

Çetin, "Muhalefet liderlerini gittikleri yerde birer birer linçe uğratıyorsunuz. bununla gurur duyarcasına konuşan bir siyasi anlayışı kınıyor ilk seçimlerde barışın sevgi dilinin adaletin hakim kılındığı yönetimlerde buluşmak üzere saygılarımı sunuyorum." dedi.

Çetin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Birine ananı al git dedi, birine kız mı kadın mı bilinmez dedi, birilerine camide içki içtiler iftirasını attı, çocuğunu polis şiddetine kurban vermiş birini kalabalıklara yuhalattı... bir çırpıda akla gelenler bu kadar. kendini sevmeyen herkese "bunlaaaaar...." diye hitap eden Recep Tayyip Erdoğan , rakibine verilen tepkileri demokratik hak olarak nitelemeye kalkıyor. yani kendine yakışanı yapıyor.
Kendisine bu açıklamalardan görev edinen, cesaret bulan biri çıksa kemal Kılıçdaroğlu' nu veya Meral Akşenir'i vursa, ne yapacaksınız o fiile de mi ders diyeceksiniz? aynen böyle övecek misiniz? sahip çıkacak mısınız?
Ülkemiz ne yazık ki gerildikçe geriliyor insanlarımızın psikolojisi bu kadar gerilimi kaldıracak seviyede değil artık. insanlar kendilerine el uzatılmasını, dinlenilmeyi, anlaşılmayı, dertlerine gerçekçi ve uygulanabilir çözümler bulunmasını bekliyorlar.
Meral AKŞENER bu ülkede cumhurbaşkanı adayı olmuş ve meşru siyasi bir liderdir. böylesi bir ifade Türk töresine, Türkiye cumhuriyeti anayasasına aykırıdır ve maalesef ifadenin cumhurbaşkanı tarafından kullanılmış olması da içler acısı bir durumdur. Türk töresinde gelin handır; hanımdır. hakan’ın hanımı da hakan ile hukuki olarak eşit konumdadır. bu konum erkek/erk tarafından lütfedilmiş bir şey değildir; kutsaldır; kuttur. Türk töresinde böyle cinsiyetçi, hanların/hanımların ontolojik haklarını aşağılayacak bir duruş yoktur.
ülkenin cumhurbaşkanı bir suçu övüyor ve devamı gelecek diyor. suç işleyen insanın en ufak bir korkusu yok, toplumda şiddet olayları giderek artıyor. bakın kadına, çocuğa, hayvana, eşcinsellere, erkeklere her şeye, herkese şiddet uygulanıyor. resmen sokakta yürürken can güvenliğimiz yok, ekonomik kaygılar bir yanda. İnsanlar kendini tam bir kaos içerisinde hissediyor.
"bu daha bir, daha neler olacak, neler..."

neler olacak la daha? linç mi edecekler, suikastmı nedir bunun üst noktası?
Bu ülkede ifade özgürlüğü sadece sayın cumhurbaşkanı ve avanesinin istediklerini söylemeleri için mi var ve anlamlı , ama ne yazık ki aynı ifade özgürlüğü hakkı muhaliflerce kullanıldığında 128 milyar dolar nerede diye sorulduğunda hakaret sayılıyor. Cumhurbaşkanına hakaretten son 5 yılda 64000 yurttaşa dava açılıyor bir kısmı 18 yaşın altında üstelik….

Biz içişleri bakanına soruşturma açılmasını beklerken, en tepedeki adam bir muhalefet liderine yapılan saldırıyı övüyor ve daha da ileri gidip tehdit ediyor, daha neler olacak nelermiş.

Neler olacak mesela? kanını mı akıtacaksınız? lime lime mi ettireceksiniz? Kim vurduyamı gidecek neyi ima ediyorsunuz tam olarak? koskoca cumhurbaşkanı kaç haftadır acaba suç örgütleri ile ilgili ne yapacak diye beklerken, adam kendisi suça teşvik ediyor en tepeden. zaten Kılıçdaroğlu saldırıya uğradığında da aynı suçu öven tavır vardı. Bu ülkenin yurttaşları olarak utanıyoruz bu seviyeden, kötücüllükten.
Keşke, ülkemizi yönetenler ve ileriye taşıma hedefi olduğunu iddia edenler böyle şiddete meyleden, sert açıklamalar yapmasa.
keşke, insanları galeyana getirecek, bu kötü tavrı hiçbir siyasetçinin dilinde görmesek.
keşke, mafyaya sempatik yaklaşmaya başlayan bir toplumun önünde benzer dille konuşmasa siyasetçiler.
keşke, bizi kötülüklere sürükleyen girişimler tatlı bir dille reddedilse.
keşke, düştüğümüz durum akli değerlendirmelerle kabullenilse.
keşke, bu düşülen yerden nasıl çıkabilirizin cevaplarını pozitif yaklaşımlarda arasalar.
keşke, milletçe yeniden güzel günler görebileceğimizin umudu aşılanabilse.

gelin hanımlarla alay edilmese,
damat beyler kendisini özgürse ifade edebilse!
Sayın cumhurbaşkanı sizin rolünüz pozisyonun ne? cumhurun başı değil misisiniz? 84 milyon yurttaşın  başkanı değil misiniz? beni temsil etmiyor musunuz ? Siz milyonlarca insanımızın  sempati duyduğu oy verdiği bir siyasi lidere gelin diye nasıl seslenirsiniz ?

Muhalefet liderlerini gittikleri yerde birer birer linçe uğratıyorsunuz. bununla gurur duyarcasına konuşan bir siyasi anlayışı kınıyor ilk seçimlerde barışın sevgi dilinin adaletin hakim kılındığı yönetimlerde buluşmak üzere saygılarımı sunuyorum.