CHP Sakarya İl kongresi ile birlikte partide kartlar yeniden karıldı. CHP İl Başkanlığı’nı tam 7 yıl sonra bir kez daha kazanan Ecevit Keleş ile ekibinin gelişi parti içi dengeleri sil baştan yaptı. Sandıktan Keleş’in çıkmasıyla birlikte  “Ecevit Keleş’in bu gelişi nasıl okunmalı” sorusu gündeme geldi. Delegenin oylarıyla sandıktan çıkan Keleş’in gelişini kim nasıl okursa okursun. Şurası bir gerçek ki CHP Sakarya İl Teşkilatı’nda kartlar bir kez daha karıldı.

CHP’de kartlar bir kez daha karıldı derken Av. Reyhan Şahin’in seçime girmesi ve seçimi kaybetmesini de unutmamak gerekir. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un destek verdiği Şahin’in sandıktan kalması nasıl okunacak! Grup Başkanvekili Özkoç’a yakınlığıyla bilinen Av. Reyhan Şahin’in kaybetmesini bakalım partinin kurmay heyeti nasıl yorumlayacak.

Mevcut İl başkanı Erdoğan Isır’ın 93 oyla kaldığı bir kongre geride kaldı. Sandıkta 133 oy Ecevit Keleş, 103 Av. Reyhan Şahin alırken, mevcut başkan Erdoğan Isır nasıl sandıktan 3. çıktı. Bu nasıl sandıktan 3. çıkar! Eski başkan Erdoğan Isır ile ekibi şapkayı önüne koyup şimdi bunun nedenlerini düşünecek. Ancak bunun nedenlerini şimdi düşünenin çok anlamı yok! Çünkü gün itibariyle CHP Sakarya İl Başkanlığı koltuğunda Ecevit Keleş oturuyor.

Ve Fatma Kurtuluş olayına gelelim. CHP Adapazarı İlçe Başkanlığı seçimini geçen 12 Şubat’ta 2 oyla kaybeden Fatma Kurtuluş dün yapılan CHP Sakarya İl Kongresi’nde 146 oy ile Kurultay delegesi seçildi. Bu nasıl oldu! Çarşaf listede Kurtuluş kimlerden oy aldı! Bütün bunlar günümüzdeki günlerde siyasi kulislerde sıkça konuşulacak.

Herkes kendine göre bir yorum yapacak. Herkes kendi penceresinden bakacak. Ancak bütün bunların hiçbir önemi yok. Gün itibariyle birileri kan kaybetti, birileri ise güçlendi. Sandıktan çıkar çıkmaz “CHP kazandı” diyen Başkan Keleş bundan sonra nasıl bir yol haritasıyla hareket eder! Bu bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki CHP’de kartlar yeniden karıldı.