DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve il yöneticileri, 16 ilçenin Ziraat Odası Başkanları ve Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Derneği’ne gerçekleştirdikleri ziyaretlerden sonra Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ve Adapazarı Pancar Kooperatifi’ni ziyaret etti. 

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan DEVA Partisi heyeti, iktidara geldikten sonra hayvanlığın tekrardan eski itibarına kavuşması için gerçekleştirecekleri politikalardan konuştular. DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan ziyaret sırasında, ‘’ Partimiz iktidar olduktan sonra Tarım ve Hayvancılık ile ilgili 90 ile 360 günlük eylem planını açıkladı. Sizlere hayvancılık mesleğinin itibarının geri verileceği sözünü vermek için burdayız. Pandemi döneminde yaşadığınız sorunlar kimse tarafından dile getirilmese bile bizler DEVA Partisi olarak hep yanınızda olduk. Covid-19’un etkilediği gizli sektörlerin başında Hayvancılık gelmektedir. Ülke ekonomisinin kötü durumda olmasından dolayı durmadan artış gösteren yem fiyatları ile üreticiden 2.5 liraya alınan sütün sizlere gelir getirmesinin zor olduğunu biliyoruz. Bütün sorunlarınıza ve çözüm önerilerinize bilimsel yaklaşım sağlayarak iktidarımızda sunduğumuz çözümler ile sizlere DEVA olacağız.’’ dedi.

DEVA Partisi heyeti ikinci ziyaretini Adapazarı Pancar Kooperatifi’ne gerçekleştirdi. Kooperatif Başkanı Sebahattin Karasakal ve yönetim kurulu üyelerine, DEVA Partisinin Tarım Eylem Planı aktarılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Kooperatif Başkanı Sebahattin Karasakal’a misafirperverlikleri için şu sözlerle teşekkür ederek, ‘’ Adapazarı Pancar Kooperatifi şehrimizde tarım ve hayvancılık ile uğraşanların çözüm kapısıdır. DEVA Partisi’nin iktidarında Pancar Kooperatiflerinin, çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmesi için yapacağımız çalışmalar açıkladığımız eylem planında yer almaktadır. Üreten Türkiye için bütün kurum ve kuruluşlar ile beraber çok sesli çalışmalar gerçekleştirerek tarım ve hayvancılığın devası olacağız.’’ dedi.