Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı DEVA Partisinin Sakarya teşkilat kadrosu tamamlandı. DEVA Partisi'nin Sakarya'da kurduğu 40 kişilik yönetim kadrosunda isimler belli oldu. DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, basın toplantısında partisinin il ve merkez yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıttı. 

Tuna Tan tesislerinde düzenlenen tanıtım toplantısında ilk sözü alan Erdoğan, "Partimiz 11 Mart tarihinde kurulmuştur. O günden itibaren teşkilatlandırma çalışmalarımıza hız verdik. Genel merkezimiz 2 Temmuz tarihinde de Sakarya'da şahsımı ve kurucu heyetimizi görevlendirdi. Kurucu heyetimizle yaklaşık 1 aydan beri çok yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bildiğiniz gibi görev aldıktan hemen sonra Sakarya kamuoyunda siyasi tecrübesi olan değerli büyüklerimizle, sivil toplum örgütleri ile çok iyi görüşmeler yaptık. Daha sonra, bu mekanda yüzlerce kişiyle bire bir görüşme yaparak niyahetinde yönetimimizi oluşturduk. 6 ilçemizde de bugün itibariyle teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamladık" diye konuştu..

Mehmet Erdoğan'ın konuşmasının ardından il yönetim kurulunu oluşturan 40 kişi, tek tek kürsüye gelerek kendilerini tanıtarak parti tercihlerini ve hedeflerini anlattı. 

5 İLÇE BAŞKANI TANITILDI
İl yönetim kurulunun tanıtıldığı toplantıda, 5 ilçenin kurucu başkanları da tanıtıldı. Serdivan İlçe Başkanı Sinan Karabaş, Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, Ferizli İlçe Başkanı Yakup Kotaman, Söğütlü İlçe Başkanı Mithat Aytaç, Arifiye İlçe Başkanı Zeki Özgür oldu.  5 ilçede teşkilatlanmayı sürdürecek kurucu ilçe başkanları, yetki belgelerini DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan'ın elinden aldı.

İŞTE İL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

1-SERAP BARIN
1971 yılı Sakarya doğumlu. Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde lisans, Bilkent Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. İngilizce okutmanı olarak görev yaptığı Sakarya Üniversitesi’nden ayrıldıktan sonra Okan Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği ön lisans ve yüksek lisans programlarına katılarak dereceyle tamamladı. Şu an İş Güvenliği Uzmanı olarak iş sağlığı, iş güvenliği ve kalite konularında danışmanlık yapmaktadır. Akademik seviyede İngilizce, temel seviyelerde İspanyolca ve Almanca bilmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir

2-ERCAN BAŞNUH
1966 Sakarya doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezunu. Bankacılık ve özel sektör üst düzey yöneticiliğinin ardından 2000 yılından itibaren sağlık sektöründe iş insanıdır. Ulusal ve  Uluslararası Kültürel ve Mesleki sivil toplum örgütlerinde aktif yönetici olup, İngilizce bilmektedir.

3-AHMET BAYRAK
1978 İzmit doğumlu. Selçuk Üniversitesi İnşaat Bölümü Lisans mezunu. Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde “Sapanca Gölü” üzerine Yüksek Lisans yaptı .İnşaat, Tarım ve Hayvancılık sektöründe iş insanıdır. Kültür, Spor ve ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarında aktif görev  yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babasıdır

4-MURAT DURAK
1983 İstanbul doğumlu. Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Yurt içi ve yurt dışı web tabanlı projeler geliştirmektedir. Yaptığı projeler ile çeşitli sosyal vakıflardan ödüller almıştır. Dijital Medya Pazarlama Uzmanı ve Lisans eğitimine sahip olup  evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

5-BURAK ATİLLA VATANSEVER
1984 İstanbul Bakırköy doğumlu. Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu. İnşaat ve gayrimenkul sektörü ile Uluslararası firmalara danışmanlık hizmetleri konusunda İş insanıdır.. Thing- thank grubu üyeliği ve Rumeli derneklerinde pasif üye. Evli ve iki çocuk babası olup ,ileri  derecede İngilizce başlangıç seviyesinde Arapça ve Makedonca bilmektedir.

6-ASLI KAYMAKCI
1978 Bilecik doğumlu. Sakarya Üniversitesi Kimya bölümü mezunu. Sakarya Üniversitesi Anorganik Ana Bilim dalı yüksek lisans yaptı. İş güvenliği uzmanı. 2000 yılından beri  kimya öğretmeni olarak görev yapıyor. Evli ve bir çocuk annesi.

7-GÜVENÇ CENGİZ
1977 Almanya / Erlangen doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesi lisans mezunu. Erzurum Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Ön lisans mezunu. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans mezunu. Toyota Motor Türkiye A.Ş Sakarya Üretim fabrikasında “B” Sınıfı İş Güvenliği uzmanı. İyi seviye İngilizce ve başlangıç seviyesinde Japonca biliyor. Evli, İki çocuk babasıdır.

8-SİNAN EGEMEN ÇİFTÇİ
24.10.1997 İstanbul doğumlu. Sabancı Üniversitesi Mekatronik Bölümü son sınıf öğrencisi.

9-GÖKHAN BÖLÜKBAŞI
1981 Stuttgart Almanya doğumlu. Trakya Üniversitesi Anestezi Bölümü mezunu. Sakarya Sağlık Turizmi Derneği Kurucu başkanı. Birleşmiş Milletler Arama Kurtarma Ekibinde görevli. Sağlık sektöründe iş insanı Evli ve Almanca bilmektedir.

10-ORHAN SİNAN DURAL
1994 Balıkesir doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans eğitimi sonrası Kocaeli Üniversitesi Yüksek Lisans mezunu. Serbest avukatlık yapmakta olup, İngilizce biliyor.

11-  MERYEM KILIÇARSLAN
1990  Görele doğumlu. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Sakarya Üniversitesi Halkla İlişkiler Tanıtım öğrenimleri aldı. Hizmet Sektörü Reklam Danışman şirket kurucusu. Türkiye Voleybol Federasyonu Sakarya İl Hakemi. Call Center Eğitmeni. Medium Blogger. Sakarya ve ulusal bir çok STK’larda yardım dernekleri gönüllü üyesi. İşaret dili bilmektedir.

12-ENGİN YAVAŞ
1974 Sakarya doğumlu. Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Lisans mezunu. İthalat ve İhracat, dış ticaret sektöründe iş  insani. Evli, 2 çocuk babasıdır. İngilizce  ve Almanca bilmektedir.

13-AHMET KURT
1969 Sakarya doğumlu. ODTÜ Psikoloji Lisans, SAÜ Sosyoloji Yüksek Lisans mezunu. Özel sektör Üst düzey yöneticilik sonrası Eğitim ve Sağlık alanında İş İnsanı. Evli 3 çocuk babası. Çok iyi derecede İngilizce, orta seviyede Rusça ve Arapça bilmektedir.,

14-CÜNEYT HIZAL
1982 Sakarya doğumlu. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi-fotoğraf bölümü mezunu. Grafik-Tasarım alanında iş İnsanı. Evli , İngilizce bilmektedir.

15-ÖMER AKTAŞ
1984 Sakarya doğumlu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans mezunu. Palm Beach Atlantic Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mobilya sektöründe çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babası. İleri seviyede İngilizce  bilmektedir

16-HANDE PAŞO TAŞKIN  
1991 Sakarya doğumlu. Mustafa Kemal Üniversitesi seyahat işletmeciliği ve işletme  lisans mezunu. İngilizce ve Özel Eğitim öğretmenliği yapıyor. 

17-SELÇUK TAŞDEMİR
1966 Adapazarı doğumlu. Ticaret lisesi mezunu turizm sektöründe otel işletmeciliği yapmaktadır.30 yılı aşkın siyasi tecrübesi vardır. Evli ve iki çocuk babası olup, orta derecede İngilizce bilmektedir

18-SÜHA DİNÇ
1991 İstanbul doğumlu. Beykent Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret Üzerine Lisans Eğitimi aldı. İngiltere ve Amerika’da Dil Eğitimleri aldı. Döşemelik kumaş sektöründe iş İnsanı.  Evli ve ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

19-VOLKAN TERZİOĞLU
1982 Sakarya doğumlu .Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi    Veteriner Hekim. Yüksek Lisans mezunu. Kanatlı hayvan ve büyükbaş hayvan sektöründe İş İnsanıdır. Kanatlı sektöründe ve ekonomi tabanlı sivil  toplum kuruluşlarında yönetici olarak aktif görev almaktadır. Evli ve iki kız babasıdır.

20-CÜNEYT DEMİR
1981 Sakarya doğumlu. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Lisans mezunu. Kültür, Tarım Spor ve mesleki alanlarında faaliyet gösteren Sivil Toplum kuruluşlarında Başkanlık ve yöneticilik yapmıştır. Sigorta ve risk yönetimi uzmanı iş insandır. Evli ve İngilizce bilmektedir.

21-GAMZEGÜL TOPÇU
1995 Sakarya doğumlu. Sakarya Üniversitesi/Maliye bölümü Lisans mezunu olup, Kocaeli Üniversitesi/Denetim, Muhasebe ve Finans bölümü yüksek lisans öğrencisidir. Pastacılık alanında özel girişimci ve İngilizce bilir.

22-MEHMET OĞUZHAN KILIÇ
1980 Sakarya doğumlu. Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü Lisans mezunu. Özel bir şirkette İnsan Kaynakları müdürü olarak çalışmaktadır. Evli ve İngilizce biliyor.

23-RASİM BİRYAN
1959 Sakarya doğumlu. Emlak ve Emlak yönetimi ön lisans mezunu. Evli, Emekli. Emlak sektöründe işletme sahibi .İngilizce bilmektedir.

24-ALİ BERKE 
1991 Sakarya doğumlu Artvin Çoruh üniversitesi Orman mühendisliği bölümü mezunu. İnşaat hafriyat ve organizasyon sektörlerinde iş insanı. Kültür tabanlı sivil toplum kuruluşlarında aktif görev yapmaktadır. Orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

25-ALKAN KAYA
1976 Sivas Şarkışla doğumlu. Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Elektromekanik sektöründe 15 yıl İnsan Kaynakları ve Satış yöneticiliği yaptı. Evli, iki çocuk babasıdır.

26-MELİKE SECGİN
1992 Sakarya doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü Lisans mezunu. Endüstriyel  temizlik malzemeleri sektöründe hizmet veren aile şirketinde yönetici. Evli ve iki çocuk annesidir.

27-ALPARSLAN GÜRSES
1974 Sakarya doğumlu. Uzun yıllar yurtdışında ticaret yaptıktan sonra 2002 yılından itibaren emlak ve inşaat alanında iş insanı. Bir çok sosyal platform yönetimlerinde aktif görev almıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

28-BURHAN GİRDAP
1956 Sakarya doğumlu. Tüvasaş‘dan 1994 yılında emekli olduktan sonra Özel idare’de görev yapmış olup,3 çocuk babasıdır

29-BERAT AD
1993 Sakarya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. 2018 yılından itibaren serbest avukatlık yapmaktadır.

30 -İLHAN SARI
1979 Sakarya doğumlu. Tavukçuluk sektöründe kendi işletmesinde. iş insanı. Sektörel birlik ve STK’larda aktif yönetici olup, evli ve dört çocuk babasıdır.

31-BURCU KÜNTECİ ÖZKUL
1988 Tekirdağ doğumlu. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Serbest avukatlık yapıyor. Evli ve bir çocuk annesi. İngilizce  bilmektedir.

32-EMRE SALİHOĞLU
1981 yılı Sakarya’da doğumlu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi işletme bölümünden mezun.   Özel sektör üretim  şirketlerinde satın alma ve Tedarik Zinciri branşında farklı kademelerde profesyonel yönetici olarak görev aldı. Sakarya'daki STK’larda da görev ve sorumluluk almış olup evli, bir kız çocuk babası, iyi derecede  İngilizce  bilmektedir

33-ERDİNÇ ÖZTÜRK
1961 Sakarya doğumlu. Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren kendi işletmesinde iş insanı. Geçmiş dönmelerde aktif siyaset yapmış olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

34- NURULLAH HOROZOĞLU
1980 Sakarya doğumlu. Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Avukat Hukuk Danışmanı. Sakarya Barosu ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görev yapmaktadır. Evli ve İngilizce bilmektedir.

35-ELİF ZOR
1990 Gaziantep/ Şahin bey doğumluyum. 1994 yılından itibaren Sakarya’da yaşamaktadır.. Sakarya Üniversitesi siyasi bilimler fakültesi iktisat bölümü lisans mezunudur.

36-İLHAN ADIYAMAN
1976 Kaynarca/Sakarya doğumlu. Sakarya Üniversitesi İktisadi idari Bilimler Fakültesi,iktisat bölümü mezunu. Serbest Muhasebeci ve Mali müşavir

37-ÖMER FARUK ZENGİN
1989 Sakarya doğumlu. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği   Lisans mezunu. İnşaat sektöründe İş İnsanı .Evli ve İngilizce bilmektedir.

38-MUSTAFA CİHAN ÇAKIR
1990 Sakarya doğumlu. Haliç üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde satın alma yöneticisi. İngilizce ve orta seviyede Almanca bilmektedir

39-AZİZ YILMAZ
1983 Uşak Doğumlu. Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümü ön lisans mezunu. Teknoloji ve konaklama sektöründe İş İnsanı .Evli 1 Çocuk babasıdır.

40-SAVAŞ GİYER
1978 Sakarya doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Serbest avukatlık yapıyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.