Mehmet Erdoğan imzalı DEVA Partisi Sakarya İl Başkanlığından yapılan açıklamada; 

TFF yönetimine çağrımızdır;

"Eşit rekabet sistemi üzerine kurulu lig müsabakaları Covid-19 salgını sebebi ile son 2 sezonda uygulanamaz duruma gelmiştir. 2020-2021 sezonunda 21 takımla mücadele edilen Süper Lig müsabakaları sonunda lig bitiminde 4 Takım 1. Ligine düşürülmüş ve 1. Lig’inin takım kapasitesi tarihte ilk kez 19 takım olmuştur. Geçen yıl Süper Lig’de eşit rekabeti yok eden bu sistemi TFF bu yıl 1. Lig’inde uygulamaya koymamalıdır.

Hem sporun kazanması hem liglerimizin eşit rekabet sistemine tekrardan kavuşması ve seyir ile yayın değerlerinin yükselmesi için; TFF 2. Lig Play- Off müsabakalarında finale yükselen Türk futbolunun ve Anadolu takımlarının mihenk taşlarından olan Sakaryaspor ve Kocaelispor’un beraber 1. Lig’ine çıkarılması çağrısı yapıyoruz.

TFF kamuoyu araştırması yaptığı takdirde görecektir ki, Sakaryaspor ve Kocaelispor’un ikisinin birden 1. Lig’ine yükseltilmesi isteğini sadece iki takımın taraftarları değil ülkemizde bulunan bütün spor taraftarları içtenlikle istemektedir. Alınacak bu karar ile şimdiden şehrimizin takımı Sakaryaspor’u üst lige yükseldiği için tebrik ederiz. " sözlerine yer verildi.

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Gürol Ayan ise; 

"TFF’ye, 1.Lig’in prestiji açısından 2.Lig Play- Off müsabakalarında finale yükselen Türk futbolunun mihenk taşlarından Sakaryaspor ve Kocaelispor ’un beraber 1. Lig’e çıkarılması için çağrıda bulunuyorum." diyerek Sakaryaspor ve Kocaelispor taraftarlarının çağrılarına ses olmak için TFF’ye çağrıda bulundu.