İsmail Koncuk, İYİ  Parti’nin, 2. Olağan Kurultay’da Koray Aydın’ın başını çektiği iddia edilen bir yapının Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere “oy verilmeyecekler” listesi gönderildiği iddialarıyla başlayan gerginliğin ardından partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

GERİ DÖNMÜŞTÜ
Kurucuları arasında yer alan İYİ Parti  İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da partisinin bazı politikalarından rahatsız olduğunu belirtmişti. İstanbul İl Başkanı hakkında FETÖ'cü iddiasında bulunan Özdağ, daha sonra partiden ihraç edilmişti. Mahkeme kararı ile ihracını bozduran Özdağ, İYİ Parti'ye geri dönmüştü.

YENİ PARTİ
Adana Bağımsız Milletvekili İsmail Koncuk, kuracakları parti ile ilgili İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulundu. Hedef kararsız milliyetçiler ve Atatürkçüler Yeni parti kurma sinyali veren Ümit Özdağ ile İsmail Koncuk, kuracakları parti ile ilgili İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞMA YAPIYORUZ
Ümit Özdağ ile beraber hareket ettiği konuşulan İsmail Koncuk, “Evet partileşmek adına çalışma yapıyoruz. Ciddi sayıda bir kararsız milliyetçi ve Atatürkçü kitle var. Boşluğu doldurmak lazım.  Türkiye bunlara mahkum olmamalı.” dedi.

SAKARYA'YI DA BİR KAÇ GÜN ÖNCE ZİYARET ETMİŞTİ
Akdağ geçtiğimiz gün Sakarya'ya da gelerek buradaki İYİ Parti kurucuları ile bir araya gelmişti. Ziyaretten öne çıkan ayrıntısı ise Sakarya İl yönetimi partinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Sakarya'ya gelmesine rağmen parti yönetiminden kimse karşılamaması olmuştu.

KONVOYLA KARŞILANMIŞTI
İl yönetiminden ve partinin politikalarından rahatsız olan Sakarya İYİ Parti kurucuları Özdağ'ı Sakarya girişinde konvoy halinde karşıladı. İYİ Parti’nin mevcut durumundan şikayetçi olan kurucuların sorunlarını dinleyen Özdağ, İYİ Parti il yönetimi için dile getirilen sorunları da not aldı.

DİKBAYIR VE SAKARYA İYİ PARTİYE DÜVEN AZALDI MESAJI
Meral Akşener’e, Sakarya İYİ Parti il yönetimi ve Dikbayır'a olan güvenin sarsıldığını söyleyen Kurucular, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için imza veren il başkanları ile ilgili “Kavuncu, FETÖ intisaplı çıkarsa imza veren 80 il başkanının istifa etmesi gerekir” şeklinde  tepki gösterdi