Divan Kurulu kararıyla verdiği liste emniyet ve disiplin kurulu gibi yönetimler oluşturmadığı için kabul edilmeyen ve seçime giremeyen Sakaryaspor başkan adayı Esra Konuk Karaaslan, konuyla ilgli yazılı bir açıklama yaptı.

Karaaslan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sosyal medya üzerinde görmüş olduğum yorum ve haberleri dikkatle okuyorum. Sakarya basınında ve sosyal medyada ne yazık ki bir bilgi kirliliği mevcuttur. Bu sebeple  21 Haziran Pazartesi günü kongrede yaşadığım durumu tek bir ağızdan sizlerle paylaşıyorum.

20 Haziran Pazar gecesi Cumhur beyin avukatı Tayfun Zeki beni arayarak listelerinin yeşil olduğunu, bizim listemizin de beyaz olduğunu vurguladık. Oy pusulalarımızı saat 13.00 civarı Yüksek Divan Kurulu masasının yanında masaya bıraktık. Saat 14.00 itibari ile kongre başladı. Kürsüde bana ilk sırada konuşma hakkı verildi. Bu sırada listemizi Yüksek Divan Kurulunda bulunan Halil İbrahim Balcı'ya teslim ettim. Konuşmam bitti yerime geçerken Halil İbrahim Balcı beni  yanına çağırdı ve ''listeniz beyaz, Uğur beyin listesi de beyaz'' dedi. Bende kendisine beni Uğur beyin tarafından kimsenin aramadığını sadece Cumhur beyin Avukatı ile görüşme sağladığımızı dile getirdim. Sonrasında diğer adaylar sırasıyla konuşmalarını gerçekleştirdi.

Seçime geçildiği anda Halil İbrahim Balcı beni yanına çağırarak ''seçime bu liste ile giremezsiniz. Listenizi düzeltin, öyle getirin''  dedi. Ben listemi 20 - 30 dakika öncesinden kendine teslim ettiğim zaman bu liste neden kabul gördü ve neden başkan adaylığı konuşması yaptım. Neden bu listeyi gördükleri halde bizim listemizi son dakikaya bıraktılar.  Yüksek Divan Kurulu Başkanı listemizi son anda kabul etti. Oy pusulalarımız tekrardan sandıkların yanına gitti.  Halil İbrahim Balcı, Uğur beyin Yönetiminden Akın Aksakal ve Erdal Çakıcı listemizi kabul etmemeye devam ederek ''onlarında beyaz, bizimde beyaz'' diyerek listemizi seçime sokmamak için elinden geleni yapmıştır.

Cumhur bey seçime girmemiz için bizzat kendisi gelerek Yüksek Divanla konuşmuştur. Uğur beye bizzat söylememe rağmen konuyla avukatı ilgilenip ''seçime giremezsiniz listenizde yanlışlar var'' demiştir. Listelerimiz gerçek tüzüğe göre incelendiğinde hiç bir adayın listesi düzgün değildir.

Yüksek Divan Kurulu üyeleri hakkımızda yanlı karar almıştır. 1 oy potansiyelimiz bile yanlı karar veren ve aday olan kesimi korkutmuştur.
Sakaryaspor Kulüp Başkanlığa seçilen Sayın Cumhur Genç'i kutluyorum. Kongre sürecinde benim seçime girmem için ellerinden geleni yapan Cumhur Genç ve yönetiminde bulunanlara teşekkür ediyorum.

Genel kongrede olan tüm olumsuzlukları çıkartmak için sosyal medya ekibimiz titiz bir çalışma yapıyor. Sakaryaspor için elimizden gelen ne varsa yapacağız.