GEÇEN PAZAR GÜNÜ NE OLDU!

AK Parti Sakarya Adapazarı İlçe Teşkilatı geçen Pazar Günü Reisoğlu Tesisleri’nde geniş katılımlı 'Teşkilat Buluşması' düzenledi. Toplantı da söz alan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz hasarlı okullar tartışmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. CHP ve partiye yakın olan gazetecileri yerden yere vuran Yavuz, “ İstanbul seçimlerinde “Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oldu” sözünü söylediğini belirterek, “Ben öyle bir söz söylemedim. İspatlasınlar istifa ederim” dedi.

TÜRKİYE GÜNDEMİ

İstanbul seçimleriyle ilgili “Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oldu” sözleriyle uzun zaman ülke gündeminden düşmeyen Yavuz, , “Ben öyle bir söz söylemedim. İspatlasınlar istifa ederim” diyerek içinde bulunduğumuz haftanın da en çok konuşulanı aldı. Ülke gündeminde yerini koruyan Yavuz, ağır hasarlı okullarla ilgili yaptığı açıklamalarla Sakarya’da iki kez gündem oldu. Hem İstanbul seçimleriyle ilgili “İspatlasınlar istifa ederim” sözleri, hem de orta hasarlı okullarla ilgili söylediği sözlerle gündemin vazgeçilmezi olan Yavuz, aynı toplandı da CHP’nin yeni binası için sarf ettiği sözlerle gündemde yeni bir sayfa açtı.

KAROT ALDIIRSINLHAR

Okulların yeni deprem yönetmeliği gereği yinelendiğini anımsatan Yavuz, CHP Sakarya İl Başkanlığı tarafından satın alınan binayla ilgili şok sözler sarf etti. Yeni deprem yönetmeliğine göre ülkedeki bir çok binanın yönetmeliğe uymadığına vurgu yapan Yavuz, “Muhtemelen CHP kendi binasının karotunu alıp testini yaptırmamıştır. Baksanız bizim okullardan daha kötü olma ihtimali vardır. Çünkü çok oldu yapılalı, deprem yönetmeliği değişti. Her değiştikçe daha yüksek standartlı, daha kuvvetli inşaatlar gerçekleştiriyoruz yaa. Onun için böyle oluyor zaten... Birazdan açıklayacağım.  Orada da sorun olur. Bir baktırmalarını tavsiye ederim” dedi.

ISIR: KENDİ BİNALARIYLA KARIŞTIRMASIN

Yavuz’un bu çıkışı sonrasında halk54.com ekibi CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır ile gündem olan binada buluştu. Binanın 3 yıl önce yapıldığına işaret eden Başkan Isır, “SayınYavuz her halde kendi binalarıyla bu binayı karıştırdı” dedi. İstanbul seçimlerinde de Yavuz’un yanıltıldığına işaret eden Başkan Isır, “Binamız 3 yıllık yeni bir binadır. Eski bir bina değildir. Kongremiz sonrasında açılışı yapılacak. Buradan Sayın Ali İhsan Yavuz’u da açılışa davet ediyoruz “dedi.