Dün Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresinde delegeler çarşaf liste ile kongre yapılmasına hükmetti. Erdoğan Isır, Reyhan Şahin ve Ecevit Keleş’in arasında yaşanan çekişmede 133 oy alan Ecevit Keleş ikinci kez Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına seçildi. Kongre sırasında yapılan konuşmalarda Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un Ecevit Keleş’i eleştirmesi dikkatlerden kaçmazken partililer arasında sözlü sataşmalar yaşanmıştı.


KOTAYA TAKILDILAR

Çarşaf liste nedeniyle kongrede oy kullanımı ve kullanılan oyların tasnifi bugüne sarktı. İl Başkanı seçilen Ecevit Keleş’in yönetimi bugün belli oldu. Oyların tasnifi ve kotalar nedeniyle geciken yönetim listesinde sürprizler yaşandı. Keleş'in rakiplerinin listesinde yer alan çok sayıda isim CHP İl Yönetim Kurulu'nda görev aldı.Ercan Ekici, İsa Şahinoğlu ve Reyhan Azak oyların sayımıyla yönetim kurulu üyesi olarak görünüyordu. Ancak genç ve kadın kotası nedeniyle üç kişiden ikisi yönetimde yer alamayacak. Kura çekişilini kazanan bir kişi yönetimde yer alacak. Kota nedeniyle Birke Varol ve Özge Bozkurt tıpkı Kurultay Delegeliğinde olduğu gibi İl Yönetiminde de görev aldılar. Rakiplerinden daha az oy almalarına rağmen genç ve kadın kotası Birke Varol ile Özge Bozkurt'u yeni dönemin en şanslıları yaptı.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ:

Cemil Uyanık, Ahu Can, Deniz Akar, Oğuz Can Curoğlu, Cemal Demir, Oğuzhan Gündüz, Gönül Yıldız Irşi, Erdal Uğur Çinal, Nalan Yedekçi Turhan, Recep Furuncuoğlu, Emirhan Çelikel, Sacit Caner, Nazmi Erişir, Emine Özsüle, Eymen Erdoğan, Berkcan Kaya, Burak Türemen, Gözdenur Yıldız, , Eylem Süt,  Hayriye Atabey,  Yeşim Dalkan, Özge Bozkurt ve ilke Varol. Reyhan Azak, Ercan ekici veya isa Şahinoğlu üçlüsünden birisi kura sonucunda yönetim kurulu üyesi olacak.

(HABERLİSİN)