//Nurettin Eryılmaz ile Esra Şenli'nin haberi//

Saadet Partisi Sakarya 7. Olağan İl Kongresi, Erenler'de Premier Inn Sakarya Otel'de gerçekleştirildi. 12 Ocak'ta genel merkez tarafından il başkanlığına atanan Hasan Zengin'in tek aday olduğu kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollağlu da katıldı. 

Kongre öncesi kentte esnaf ziyareti yapmak istediğini ifade eden Karamollaoğlu, kentte etkili olan sağanak yağış nedeniyle esnaf ziyareti gerçekleştiremediğini söyleyerek konuşmasına başladı.

MAHKEMELER CEZA VERİR
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 104 emekli amiralin yayınladığı darbe imalı bildiri ile ilgili konuştu. Eski amirallerin bildirisinin 'üniformalar çıktıktan sonra' yapıldığını vurgulayan Karamollaoğlu, "104 tane emekli amiral, Türkiye'nin gidişatı ile ilgili bir deklarasyon yayınlamışlar. Vay, siz ihtilal çağrısında bulunuyorsunuz. Belki akıllarından geçiyor mudur bilmem. Ama bunu yapmak için o amirallerin bir kısmını nasıl mahkemeye götürdüyseniz, gözaltına aldıysanız, şuanda mahkemeye de verin, eğer onların bir cezası varsa mahkeme vasıtasıyla o ceza verilsin. Mahkeme ceza verir, iktidarlar değil, meclis değil, Cumhurbaşkanı veya Meclis Başkanı değil. Mahkemeler ceza verir. Onun içinde böyle bir konu gündeme geldi. Bunun altında ne yatıyor bilmem. Adının içinde emekli de olsa amiral olması her zaman kafalarda bir tereddüt meydana getirir. Dediğim gibi ihtilallerden en çok çeken biz olduk" dedi.