Haber/Esra Şenli 

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Sakarya'nın haber kaynağı Halk54.com'u ziyaret etti. Halk54 Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı ve Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz tarafından ağırlanan İl Başkanı Kılıçaslan yaklaşan depremi anımsattı. Uzmanların İstanbul depremi başta olmak üzere bir çok kez yaklaşan ve yaşanan depremlerle ilgili önemli açıklamalar yaptığını belirten Kılıçaslan, “ Asrın felaketi olan 17 Ağustos 1999 depremini yaşayan Sakarya deprem konusunda en duyarlı illerin başında gelmesi gerekir” dedi.

Sakarya’da depremle ilgili önlem çalışması yapılmadığını belirten Kılıçaslan, “İşin aslına bakarsak biz çok geç kaldık. 17 Ağustos depreminden bu güne kadar bizin çok iyi çalışma yapmamız lazımdı. Kentsel dönüşüm çalışmalarını bitirmemiz lazımdı. Ama hiç biri olmadı. Deprem yine kapıya dayandı ama yapılan net bir çalışma yok” diye konuştu.

Adapazarı merkez ilçe başta olmak üzere Sakarya genelinde depremle ilgili sıkı bir çalışma içine girilmesi gerektiğini defalarca kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden Kılıçaslan, “Kentsel dönüşüm halen başlamadı. Adapazarı merkezde yüksek katlı binalar halen büyük tehlike arz ediyor. Depremle mücadele etmesi gerekenler halen laf üretiyor. Oysa bizim kaybedecek bir dakikamız bile yok. Bu şehrin birinci önceliği depremle ilgili gerekli önlemlerin alınmasıdır” dedi.