//Nurettin Eryılmaz//

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi öncesinde Erenler ilçesinde yapılan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının Adapazarı Maltepe Mahallesi’nde bulunan Maltepe Polisevi’nin yerine yapılacağı açıklanmıştı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündem dışı konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Şaban Koludra, Erenler'deki İl Emniyet Binasına yer önerisinde bulundu. 

"Türk Polis Teşkilatı'nın 176. yılını kutlayarak sözlerine başlayan Şaban Kaludra, İl Emniyet Binası'nın Maltepe'ye taşınmasını Erenler için ciddi bir kayıp olarak değerlendirerek, "İl Emniyet Teşkilatımızın bulunduğu bina depremde hasar görmüş ve ciddi risk taşıyan bir binadır. Uzun yıllardır teşkilatın yeni bir yapı için çalışma yaptığı kulağımıza gelirdi. En son aldığım duyuma göre, Maltepe Sosyal Tesislerin bulunduğu yerde emniyet binası için yeni bir proje geliştirilmiş. Şayet bu doğruysa bu Erenler ilçemiz için ciddi bir kayıptır. Ana alter üzerinde bulunan İl Emniyet Binası Erenler ilçesinde de yerleşiminden kaynaklı esnaf ve içinde barındırdığı görevlilerle beraber oradaki yerleşim parçası olarak hem ekonomik hem sosyal ticari anlamda değer katan bir birim." dedi.

İl Emniyet Binasının Maltepe'ye değil, eski hal binasının olduğu yerin bir bölümüne yapılmasını öneren Koludra, " Şimdi o birimin Maltepeye taşınması... Maltepe'de buna uygun koşulların olmadığı düşüncesindeyim. Alan olarak bulundukları yerden büyük. Sosyal tesisin bulunduğu alan yaklaşık 30 dönümlük bir yer. Ama emniyet binasının oraya taşınmasıyla beraber lazım gelen esnaf ve diğer ticari gelişimin o bölgeye kurulması, hele hele kısa vadede kurulması mümkün değildir. Bu anlamda siyasetçilerimizin bilhassa milletvekillerimizin bu konuyla alakalı bir proje uygulamasına geçmeden yine Erenler bölgesinde hatta eski hal binasının bölgesinde bir yeni yerleşim için bir anlaşma zemini aramalarının Erenler için iyi olacağını düşünüyorum." diye konuştu.