MHP Adapazarı İlçe Başkanı Recep Usta, Malazgirt Zaferi’nin 950'nci yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yayımladı.

Başkan Usta, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

SULTAN ALPARSLAN'IN  RUHU HAYATTADIR

İki yüz bin kişilik Romen Diyojen komutasındaki Bizans ordusunu; otuz bin kişilik ordusuyla "hilal" taktiği kullanarak dağıtan, esir aldığı Romen Diyojen'i serbest bırakan, kendisine teslim olanları bağışlayan, Anadolu'nun kapılarını kıyamete kadar düşmana kapatan büyük komutan Sultan Aplarslan'ı rahmetle ve minnetle yad ediyorum. 

Sultan Alparslan'ın 1071'de göğe cektiği o mukaddes bayrak, bu topraklar üzerinden asla inmeyecektir.   

Nitekim bu tarihten sonra da bir çok şanlı zaferler elde eden ecdad, Anadolu'ya Türk'ün mukaddes mührünü hiç silinmemek üzere vurmuştur. 

En nihayetinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk : "Hatt-ı müdafaa yoktur; sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz." emriyle Türk tarihinin muhteşem zaferlerine son halkayı eklemiştir.

Sultan Alparslan'ın 1071'de göğe çektiği o bayrak vatan "hudut"larında ve vatanın her köşesinde hala gururla hala şerefle hala dimdik dalgalanmaktadır ve dalgalanacaktır. 

Türklerin namus olarak gördükleri hudutlar,  vatanın bölünmez bütünlüğünün somutlaşmış bir hali ve Sultan Alparslan'la başlayıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile taçlanan zaferlerin altından halkalarıdır...

Atalarımızın bizlere emanet ettiği ve bizim de gençlerimize emanet edeceğimiz bu topraklar, mazlumun sığınağı zalimin de had bileceği ebedi vatanımızdır. 

Bugün maalesef bu kutsal emanetin yegane sahibi gençlerimizi, x kuşağı  y kuşağı z kuşağı diye sınıflandırarak gençlerimizin bu emanete yabancı hale getirilmesi projesi tüm işbirlikçilerinin aynı anda taaruzlarıyla devam etmektedir. 

Ecdad yadigarı "vatan" emanetinin ehline devrine mani olabilmenin beyhude bir uğraş olduğunu hala anlamayanlar,  Anadolu'nun "Türk Kuşağı Gençliği" olarak düşmanların hain sinelerine Malazgirt'teki oklar gibi saplanmasını içleri yana yana izlemek durumundadırlar.

İçerden ve dışardan sürekli vatanı taciz eden, bu aziz vatanın hudutlarından yine bu vatanın evlatlarına kurşun sıkan, bu vatanın ümidi olan gençlerimizi türlü hilelerle şişirip dolduran, gençlerimizi ümitsizlik çukuruna düşürüp hor ve hakir gören, müstevlilerin emellerine çanak tutarak 1071'de içerden kitlediğimiz kapıları açmaya çalışan nasipsizler de bilmelidirler ki :  

" Metehan'ın gücü, Atilla'nın kırbacı, Sultan Alparslan'ın cesareti, Fatih'in sevdası, Yavuz'un iradesi, Atatürk'ün dehasından örülü 

" Kadim Türk Ruhu" henüz bu topraklardan gitmedi, gitmeyecek de..." 

Aziz şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun..."