AK Parti Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi olan Hamza Gönenç, sosyal medya hesabında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, yanında PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ve FETÖ elebaşı Fettullah Gülen ile gösteren bir paylaşıma yer verdi. Söz konusu paylaşımda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yer aldı.

Gönenç paylaşımında "Mutlu bir aile tablosu!" başlığı altında "Ya RABBİ.Bunları ve sevenlerini ahirettede ayırma…" ifadelerini kullandı. 

AK Partili Gönenç'in daha sonra kaldırdığı paylaşım hakkında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Dikbayır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Akp K.Çekmece mec.üyesi  Hamza Gönenç denen SOYSUZ hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum.  Sakarya İl ve İlçe teşkilatları başta olmak üzere tüm teşkilat mensuplarını suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum ! Kimsenin yaptığı ŞEREFSİZLİK yanına kâr kalmayacak!" dedi.