Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TV 264’te yayınlanan Kitabın Ortasından programına katılarak gazeteci Engin Arapoğlu’nun konuğu oldu. Ülke ve şehir gündemine dair açıklamalar yapan Özkoç, yoksulluğun ve işsizliğin ülkenin en büyük problemi olduğunu söyledi. Özkoç, “İktidar 2 milyon aileye sosyal yardımda bulunduğunu övünerek anlatıyor. 2 milyon aileden bahsediyoruz. Bir de iktidara sesini duyuramayanlar var. Demek ki bu ülkede yaşayan insanların büyük bölümü yoksullukla boğuşuyor. İşsizlik günden güne artıyor. 20 yıldır iktidardalar ama bugüne kadar tek bir fabrika bile açmadılar” diye konuştu.

ŞEHİRİ YÖNETME ANLAMINDA SIKINTI VAR

Sakarya’nın da iyi yönetilemediğini kaydeden Milletvekili Engin Özkoç,'' Şu anda Sakarya’da bir sıkıntı olduğunu sadece ben görmüyorum, bunu herkes görüyor. Şehri yönetme konusunda bir sıkıntı var” diye konuştu. Önceden SATSO’nun da milletvekillerini topladığını ifade den Özkoç, “Ben SATSO’nun hala doğal üyesi olmama rağmen bugüne kadar beni çağırmadılar. Oysa hepimiz Sakarya için çalışıyoruz. Birbirimizden kopmamalı, birbirimizi dinlemekten korkmamalıyız” şeklinde konuştu.

ALTAY TANKI NEREDE, ETHEM SANCAK NEREDE?

Milletvekili Özkoç, Tank Palet Fabikası ve BMC ile ilgili söylediği her şeyde haklı çıktığını belirterek, “Tank yapacağız dediler ama ortada tank falan yok. Aylar yıllar geçti. Şimdi soruyorum: Altay Tankı nerede, Ethem Sancak nerede? Yerli otomobil dediler, o da yok. Uzaya çıkacağız dediler, ortada bir şey yok” ifadelerini kullandı.

ANKARA’DA BAŞKA SAKARYA’DA BAŞKA

Ankara’da farklı Sakarya’da farklı siyaset yapıyor iddialarını da yanıtlayan Engin Özkoç, “Evet iki farklı siyaset yürütüyorum. Ankara’da farklı Sakarya’da farklıyım. Çünkü ben bu şehirde yaşıyorum. Bizim burada karşıtlık üzerinden değil birliktelik üzerinden siyaset yapmamız lazım” dedi. Erken değil ama baskın seçim beklediğini kaydeden Milletvekili Özkoç, yeniden aday olup olmayacağı hususunda ise, “Aday olmayı çok istemiyorum. Genel Başkanımız bu süreçte bana ne görev verirse, hangi alandan bana ihtiyaç varsa üzerime düşeni yapmaya hazırım. Ben 26 yaşından beri siyasetin içindeyim. Partimin ve ülkemin ihtiyaç duyduğu herhangi bir yerde görev almaya hazırım” dedi.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM

Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediğini de belirten Engin Özkoç, “Uzun bir masaya bu şehrin kanaat önderlerini, farklı düşüncelere sahip insanları toplayıp hep birlikte bir kent hayal etmek ve el ele verip hiçbir menfaat gözetmeden 5 yılda bu hayali gerçekleştirmeyi çok isterim. Şehrimi çok seviyorum. Kendi şehrimde beni zaman zaman kıran ve üzen insanlar oluyor ama ben kimseye darılmıyorum, bu şehri gerçekten çok seviyorum. Birbirimizle kucaklaşıp ortak aklı ortaya koymak adına aklımın ve yüreğimin bir kenarında belediye başkanlığı var” diyerek sözlerini noktaladı.