Bağımsız Türkiye Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Sağlam, yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirmiş olduğu haftalık toplantıda, Sakarya Esnafının İçler acısı durumunu değerlendirdi.

"BİNLERCE ESNAF İCRAYA DÜŞTÜ"
İş yerleri genelge ile kapatılan esnafa gelen icraların pandemi süresince durdurulması gerektiğine dikkati çeken BTP İl Başkanı Mehmet Sağlam, "Genelge ile pandemi tedbirleri kapsamında ve sokağa çıkma yasakları gereği iş yerlerini kapatan esnafımıza gelen tüm icralar yine en azından pandemi süreci bitene kadar durdurulmalı." dedi.

"ESNAF BORCUNU BORÇLA ÖDÜYOR"
Sağlam, "Kazancı olmayan esnafımızın bir de icra geldiğinde ayakta durma şansı kalmıyor. Bu icralar esnafımızın kara listeye düşmesine neden oluyor. Pandemi sürecinde binlerce esnafımız icra memurlarıyla karşılaştı. Köprü, otoyol geçiş ücretleri, mal alınan şirkete olan borçlar, kira borçları, kredi borçları, şahıs borçları gibi tüm konularda gelebilen icra işlemleri esnafın bu dönemde tamamen batmasına neden oluyor. Esnaf zaten 2020 Mart ayından bu yana hep borcunu borçla kapattığı için zor günler geçiriyor. Özellikle genelge ile iş yeri kapatılan esnafın bu dönemde zaten bir kazancı yokken, çektiği kredileri ödeyemezken icraya verilen borcunu da ödeyecek gücü yok." dedi.

KAPANMA DÖNEMİNDE ESNAF YALNIZ BIRAKILMAMALI
BTP İl Başkanı Mehmet Sağlam, "Her kesimin haklı olarak desteklediği kapanma genelgelerine mukabil olarak, başta okulların kapanmasıyla birlikte, büfeci, kantinci, servisçi, bakkal, emlakçı, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, berber, kuaför, zücaciye, konfeksiyon, mobilyacı, ikinci el eşyacı, pansiyoncu ve bir çok esnaf ve sanatkarın işleri oldukça azaldı. İş yokluğundan ayakta kalmakta zorlanan esnaf ve sanatkarlarımıza bu süreçte destek sağlanmasını ve borçlarının faizsiz bir şekilde ertelenmesi gerektiğini ifade eden Sağlam, adeta Dünyayı esir alan Covid 19’un meydana getirdiği ekonomik kıskaçtan kurtulmanın tek ve nihai yolunun ise,  Bağımsız Türkiye Partisinin Parti programına aldığı Milli Ekonomi Modeli ile mümkündür." dedi.