İlçe Başkanı Mecit Para açılış konuşmasında 2019 yılında yapılan faaliyetler ile ilgili parti çalışmalarını değerlendirdi. İlçelerinde yaşanan yerel sorunlara da değinen Para, modele uygun en iyi teşkilat çalışması nasıl yapılmalı sunumu dinlemek için Ömer Bektaş hocayı davet ettiklerini söyledi.

Trabzon İli Araklı ilçesi eski SP Belediye Başkanı Ömer Bektaş, partililre doyurucu bir sunum yaptı. Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz fikir hareketiyiz ve aksiyon hareketiyiz. Biz bir cihad hareketiyiz. Dünya siyonizmi ile biz mücadele ediyoruz. Biz mevcut global emperyalist sisteme karşıyız. AK Parti, Mhp ve Chp ile mücadele etmiyoruz. Hatta onlara alet olmayın, etmeyin, yapmayın diyoruz. Dünya siyonizmine karşı bir olalım diyoruz. Sosyal bir hadisenin içinde insanlar, bugün çağdaş putlara taptırılıyor. Yeni bir dünya mutlaka kurulacak ama biz kurulum aşamasında neredeyiz. Emperyalist sistem çalışsakta çökecek, çalışmasakta çökecek. Allahım vaadi var. Bütün ümmet olarak çalışıyoruz. Biz bu çalışmaları allahin izniyle yapacağız. Allahın vaadi var… Allahı vekil edelim tevekkül edelim. Biz görevimizi yapalım. Müslüman olabilirsiniz, ama mümin olamazsınız. Mümin olduk mu iş tamamdır. Büyük bir imtihandayiz. Allah’tan hayırlısını dileyelim.”