Türkiye Değişim Partisi'nin Sakarya 1. Olağan İl Kongresi Adapazarı’nda bir otelde gerçekleşti. Kongrede konuşan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Büyük demokrasi mücadelesi için yola çıktık" dedi. Türkiye Değişim Partisi'nin Kongreye TDP Sakarya İl Başkanı Fahri Yıldız, TDP Sakarya İl Gençlik Kolları ile TDP Kadın Kolları üyeleri ve pek çok delege katıldı. TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül kongre salonuna gelişinde coşkuyla karşılandı.

“SAKARYA'DA İŞSİZLİK VAR!”

Kongrede konuşan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Sakarya'da işsizlik var, Sakarya'da ne yazık ki yoksulluk var, geçim sıkıntısı var. Sakarya Nehri'nde ki kirlilikten bahsetmek asla ve asla istemiyorum. Ama maalesef böyle." diye konuştu.

“SAKARYA'DA GELECEKTE DEPREM OLURSA NE TEDBİRLERİ ALINDI”

İktidara geldiklerinde sevgi, saygı ve yardımlaşma öncelikli yönetimin olacağını belirten Sarıgül, "Deprem zamanı Sakarya'ya ilk ulaşan arkadaşınızdan bir tanesiyim. Aradan yıllar geçti depremle ilgili Sakarya'da gelecekte deprem olursa nasıl tedbirler alabiliriz bu soruların cevabını ne yazık ki bulamadım. İstiyorum ki Türkiye Değişim Partisi iktidarında öncelikle deprem ve afet bakanlığını kuran parti biz olacağız." sözlerini dile getirdi.

“CUMHURBAŞKANINI KIRMAMAK İÇİN MİLLETVEKİLİ OLMUŞ”

Adalet ve demokrasi için yola çıktıklarını belirten Sarıgül, "Sakarya'da başka bir şey var. Dört kişiden bir tanesi ne yazık ki icralık olmuş vaziyette. Muhtarlıklara gidin bakın, icra dairelerine gidin bakın Türkiye’mizin ne olduğunu orada görürsünüz. Sakarya'da Ak Parti'nin milletvekilleri kim diye sordum. Dört tane milletvekili var. Bir tanesi meclis kürsüsüne hiç çıkmamış. Ne soru önergesi vermiş, ne meclis araştırması vermiş, ne gündem dışı konuşmalarda bulunmuş. Sayın Cumhurbaşkanını kırmamak için milletvekili olmuş. Dünya motosiklet şampiyonu olmasını kutluyoruz ama motosiklet şampiyonu olması demek milletvekili ikramiyesi almak değildir." İfadelerini kullandı.