Pandemi tedbirleri çerçevesinde faaliyetleri durdurulan etkinlik sektörünün Sakarya’da binlerce firma ve on binlerce çalışanıyla yok olmanın eşiğine geldiğini söyleyen Cem Kapankaya, normalleşme takviminin bir an önce açıklanmasını istedi. Yeni normalleşme ile ‘davet ve organizasyon’ kategorisine giren bütün etkinliklerin, turizm sektöründe olduğu gibi toplum sağlığını koruyan güvenli etkinlik tedbirleri altında yapılabileceğini savundu.

Cem Kapankaya 1 yıldır kapalı kalmalarından dolayı bütün sektör paydaşlarının ekonomik ve psikolojik olarak zor günler geçirdiğini ve 16 Mart 2020 tarihinde kapatılarak sadece Temmuz, Ağustos aylarında kısıtlamaların gölgesinde iş yaptıklarını sonradan tamamen kapatıldıklarını söyleyerek ‘’Sakarya’da 2019 yılında 17 bin düğün,nişan,kına gecesi gibi etkinlikler gerçekleşirken bu sayı 2020 yılında 6000’e düşmüştür.

Dekorasyon işçisinden çiçekçisine, garsondan aşçısına, müzisyenden dansçısına, ses teknisyeninden fotoğrafçısına, organizatörden düğün salonuna, güvenlik görevlisinden valesine kadar saymakla bitmeyecek meslek sahibinin geçim kapıları 12 aydır kapalı. Biz 12 aydır etkinlik sektörü olarak hiç destek görmedik. Artık günü kurtaracak destekler yerine açılmayı ve iş yapmayı istiyoruz.

Güvenli turizm, güvenli Avm, güvenli ulaşım gibi uygulamalar bizim sektörümüzde uygulanabilir. Bizler hızlı bir şekilde yetkililerden normalleşme takviminin açıklanmasını sektöre yapılacak destekler içinde en önemli adım olarak görüyoruz. Düğün ve etkinlik sektörü paydaşları olarak 16 Mayıs 2021 tarihinde yetkililerden kısıtlamalar kaldırılarak Hes Kodu, Ateş Ölçümü,Sosyal Mesafe gibi önlemleri ile açılmayı bekliyoruz.  Normalleşme takvimi istememizin sebebi, evlenecek çiftlerin düğün planlamasını minimum 4 ay maksimum 2 yıl öncesinden yapmasıdır. Bizlere şimdiden açılış tarihimizi söylemeleri gerekiyor çünkü işletmeler ile çalışanlar kendilerini yeni sezona hazırlamalılar. ‘’ dedi.