Yaklaşık 4 yıl önce Yalova’da deniz kıyısında çok yürümekten ayağında çıkan yaranın her yıl aynı yerde çıkmasıyla birlikte ayağının altında deformasyon olan Sabah Gazetesi Sakarya Muhabiri ve Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yara Bakım Servisi’nde Dr. Öğretim Üyesi Alper Erkin tarafından tedaviye alındı. Son derece başarılı tedavi sonrasında ayağında düzelme olan Cumalı, “Dr. Alper Erkin ve ekibi ayağımı düzeltti ama her yıl aynı yerde yara çıkmaya başladı. Bu sorunu aşmak için Alman ortopedi devi Ottobock ile tanıştım” dedi.

Ottobock uzmanlarıyla yaptığı görüşmede ayağıma bir walker denilen ve ayağıma takılan bir apart verildi. Bu apartla birlikte ayağım 2-3 ayda iyileşti. Ancak Ottobock firmasının güzelliği ayağınız iyileşince sizi bırakmıyor. Çünkü iyileşen ayağım 4 yıl boyunca sürekli aynı yerden yine yara oldu. Firma ayağım iyileştikten sonra bana içi özel tabanlıklı bir ayakkabı yaptı. Böylece zor ve meşakkatli olan gazetecilik işime gerdi döndüm. Bu noktada Ottobock önemli bir işe imza attı” diye konuştu.

Firma yetkililerinin ayağındaki sorunla ilgili neler yaşadığını anlatmasını teklif ettiğinde severek kabul ettiğini belirten gazeteci Hüseyin Cumalı, “Ayağımı iliştiren ve sonrasında da beni bırakmayıp sağlıklı, kaliteli ve dinç bir şekilde hayatıma devam etmek için özel ayakkabı hizmete veren Ottobock firmasından gelen teklifi severek kabul ettim. Bir kez daha altını çizmek gerekirse ki bu kısım çok önemlidir. Ottobock yara iyileştikten sonra da sizi bırakmıyor. Yaşayan bilir. Bu kısım bence en önemli kısımdır” dedi.

Sakarya ve İstanbul’da Ottobock reklam filmde oynayan Cumalı, “Reklam filmi ama işin reel kısmı yaşadığımı anlattım. Ne eksik ne fazla olarak neler yaşadığımı, nasıl iyileştiğimi, yaşamıma nasıl devam edeceğimi anlattım. Ottobock firması ve çalışanlarına bir kez daha gösterdikleri ilgi, alaka için teşekkür ederim” dedi.