//Esra Solmaz//

Herkesin iyi giyinmekte birbiriyle yarıştığı şu dönemde, Halk54.com stajyer muhabirleri, Sakarya'da kadınların en sevdiği ve en çok tercih ettiği kıyafetleri sizler için araştırdı.

Genelde abiye grubu ve elbisenin tercih edildiğini belirten mağaza görevlisi Seda Seçkin, "Yasakların kalkmasının ardından insanların tarzları çok değişti. Uzun süreli müşterilerimin bile zevkleri değişti. Artık hem farklı hem de kısa olan kıyafetleri tercih ediyorlar. 28 yaş grubuna kadar insanların geneli askılı, mini, açık olan kıyafetlere oldukça ilgili. Bu yaş üstü hanımlar ise daha çok midi boy ya da uzun kollu ürünleri tercih ediyor. Bu tercihlerin sezonla da büyük ilgisi var. " dedi.

Sakarya'nın her türlü kıyafeti kaldırabilecek bir potansiyele büründüğünü belirten Seçkin, "Bu sene yaz ayını oldukça doruklarda yaşıyoruz. Çok fazla sıcak, o yüzden insanlar bunalmak da istemiyor. Tabi başka etkenler de var. Sakarya, biliyorsunuz ki ayrıca öğrenci şehri de. Farklı şehirlerden gelen, kültürleri kıyafetlerine yansıyan bir çok insan var. İster istemez bizim vatandaşlarımızın da tarzlarında değişikliğe gitmeye ufakta olsa bir etkisi oluyor. Artık eskisi gibi değil. Yavaş yavaş Sakarya her türlü kıyafeti kaldırabilecek bir potansiyele büründü. Her kesimden insan var." dedi.