İdealist Genç Düşünürler Derneği(İGEDÜD) Başkanı Muhsin Öztürk, Joe Biden'ın resmen göreve başlamasının ardından Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendirdiği bir açıklama yayımladı.

Öztürk açıklamasından şu ifadelere yer veri;

Birçok gencimizin hayatını koparan ve birçok gencimizi dağlarda alıkoyan PKK ve uzantılarından biri olan YPG’nin batılı mihraklarca övülmesi ve ABD siyasetinde önemli yerlerde görev yapan kişilerce destek bulması başta Türkiye, Suriye, Irak, İran, Rusya olmak üzere diğer ülkeler tarafından kınanması gereken en büyük başlık olmalıdır.

Joe Biden'ın resmen göreve başlamasının ardından yeni ABD yönetiminin Suriye politikasıyla ilgili ilk mesajını vermesi Türkiye sınırları ve Suriye içlerinde yeni olumsuz gelişmeler olacağını göstermektedir. Verilen mesaj açık ve nettir. Biden’nın sosyal medya paylaşımı ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımda da "Kobani Kurtuluş Günü" kutlanması ABD'nin Suriye politikasında herhangi bir değişiklik olmayacağının en büyük işaretidir. Türkiye’nin bugüne kadar vermiş olduğu siyasi hukuki ve askeri mücadelenin ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha hep beraber görmüş olduk. Bu yetmezmiş gibi yeni bir algıyla mevcut terör örgütü olan YPG kadın militanlarının eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı tarafından dizi projesi ile desteklenmesi ayrıca manidardır. Clinton ailesi tarafından Kobani çatışmalarındaki kadın YPG’lilerin anlatıldığı bir kitabın program yayın haklarını alması ve en kısa zamanda televizyona aktarılması kabul edilemez bir durumdur.

Bu diziyle kürt gençlerimize yönelik algı operasyonuyla etkilemeye çalışılması sağlanarak yapılan hukuksuzluklar meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Biz inanıyoruz ki kürt gençliği bu oyuna asla düşmeyecek, şuanda da olduğu gibi tek bayrak altında huzurlu ve refah içinde kardeşçe yaşamaya devam edecektir.