Sakarya’da destek AFAD gönüllüleri ile buluşma programı
Sakarya’da destek AFAD gönüllüleri ile buluşma programı
İçeriği Görüntüle

WhatsApp ihbar hattımıza ulaşan görüntüler, gıda güvenliğinde yapılan vahim ihmali bir kez daha gözler önüne serdi.

Katlı Pazar Yeri sonunda kasap dükkânlarına karkas etleri taşıyan personelin, hijyen kurallarını hiçe saydığı görüldü. Ne hijyen kıyafeti vardı, ne de etler için streç ya da file tedbiri alınmıştı. Personelin, omuzuna koyduğu sıradan bir kumaş parçasının üzerine karkas eti yükleyip taşıması, vatandaşın sağlığıyla nasıl oynandığını açıkça ortaya koydu.

Sakarya Kasaplar Esnaf Odası üyelerine et tedarik eden bu firmanın nakil işlemlerinin derhal ve sıkı şekilde denetlenmesi gerekiyor. Çünkü bu, basit bir ihmal değil; insan sağlığını doğrudan tehdit eden bir skandaldır.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Gıda Hijyeni Tebliği” açıkça ortada: Et ve et ürünlerinin nakil ve teslimatında, hijyen kurallarına uymak zorunludur. Yönetmelik ihlallerinde ağır para cezaları uygulanmaktadır. Ancak tüm bu yasal yaptırımlara rağmen, gıda sektöründe hijyen ihlalleri hâlâ devam ediyor.

Vatandaşın sağlığı kimsenin keyfine bırakılamaz! Bu görüntüler, yetkililerin artık harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha kanıtlamıştır.

Whatsapp Görsel 2025 09 07 Saat 13.29.13 E93A18EdWhatsapp Görsel 2025 09 07 Saat 13.29.13 8F3A02E6