HALK54

Sakarya’nın tek uydu kanalı olan TV 264 ekranlarında her hafta Cuma günü canlı yayında gündemin tartışıldığı “Gazeteciler Soruyor” yine bomba gibiydi. Saat 21.00’de Hakan Turhan’ın modaratörlüğünde başlayan programda gazeteciler Safa Polat, Raif Ugan ve Hüseyin Cumalı sıcak gündeme değerlendirdi.  Gazeteci Safa Polat’ın gündeme taşıdığı TOKİ’nin Sakarya’da yaptığı konutlara elektrik ve doğalgaz gelmemesine gazeteci Hüseyin Cumalı isyan etti.

SEDAŞ ve AGDAŞ yetkililerinin ne yapmak istediğini sorgulayan Gazeteci Hüseyin Cumalı, 
zamanında AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya eski Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün SEDAŞ’ın sürekli şehirde elektrik kesintisi yapmasıyla birlikte “SEDAŞ’ın ruhsatı tekrar ele alınmalı” sözlerinden sonra SEDAŞ’ın arı gibi çalıştığını anımsattı. Gazeteci Cumalı, “Kusura bakmasınlar ama bugün milletvekilleri bunu yapamıyor. Tutturmuşlar ‘özel sektör’ diye bir masal gidiyor” dedi.

Kimsenin vatandaşı mağdur etmeye hakkı olmadığına, seçilen milletvekillerinin de Sakarya’nın sorunlarına çözüm bulmak zorunda olduğuna işaret eden Cumalı, “Sonuçta SEDAŞ ve AGDAŞ özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar ve bakanlığa bağlı değil mi! AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever Twitter adresinden ‘iş bitti ama eksikler tamamlandıktan sonra hak sahiplerine konuşlar teslim edilecek’ diye mesaj atıyor. Siz koskoca AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’sin. Ne demek eksikler bitecek. Kaç zamandır bu eksikler neden bitmiyor” diye isyan etti.

Cumalı, “TOKİ işi bitirdi ama SEDAŞ ile AGDAŞ niye işini bitirmiyor! Bunların amacı ne! Niye işi yavaşlatıyorlar. Neden böyle yapıyorlar! İktidar partisi il başkanı olarak bunun hesabını sormuyor musunuz! AK Parti Sakarya Milletvekilleri ne yapıyor! Neredeler, nerede bu vekiller! AK Parti Sakarya Milletvekilli aday iken geniş frekans konuşuyorlardı. Vekil olmadan önce ‘öyle yapacağız, böyle yapacağız, arı gibi çalışacağız’ diyenler şimdi neredeler! TOKİ konutları bitiriyor. SEDAŞ ile AGDAŞ işleri bitirmiyor. İnsanlar mağdur oluyor. Peki bu AK Parti Sakarya Milletvekilleri nerede! Seçim öncesi konuşan, gezen vekiller neredeler! Sonra biz konuşunca bize bileniyorlar. Ne bilemiyorsunuz! İş yapın iş, bu konutların işlerini bitirmeyenlerden hesap sorun” diye konuştu. 

Gazetecilerin nüfusunu kullanarak TOKİ’ye ev yaptırdığını da anımsatan Hüseyin Cumalı, “Yüzlerce fakir var iken gazeteciler nüfusu kullandı ve TOKİ’ye kendilerine ev yaptırdı. Ama aynı gazeteciler bu kentte fakir fukaranın hakkını savunuyor. Peki ama nasıl olacak! Dar gelirliler var iken gazeteciler siyasetçilerle olan ilişkilerini kullandı. Bu nasıl olacak! Bir de yapılan evlerde kim oturacak! Alan başkasına noter aracılığıyla devrediyor. Başkan Zeki Aydıntepe’’ye defalarca “Bu evleri kimler aldı, listesini açıklayın” diye yazdım açıklayamadı. O liste aylar sonra TOKİ çekilişiyle ortaya çıktı. Bakacağız, Gazeteciler sitesi bittiği zaman kaç gazeteci oturacak. Ayrıca gazeteciler neden kooperatif kurup ev yapmadı. O zaman sözüm olmazdı” dedi.

*


İşte o açıklama 

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) 2020 yılında başlattığı '100 Bin Sosyal Konut Projesi'nde sona gelindiğini geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından duyurdu.

Tever Açıklamasında:

Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızın 2020 yılında “100 Bin Sosyal Konut Projesi” kapsamında Sakaryamızda sürdürdüğü konut alanlarının inşa çalışmalarında sona gelmiş bulunuyoruz. Adapazarı Korucuk Mahallemizde 26 adet 2+1 tipi, 11 adet 3+1 tipi yapılan toplamda 577 konutumuzun inşa süresi tamamlandı. Konutlarımızda şu anda SEDAŞ abonelik sayaç işlemleri devam etmektedir.

Basın sitesi olarak adlandırdığımız Alandüzü’ndeki 159 konutumuzun da inşa çalışmalarında sona gelmiş bulunuyoruz. AGDAŞ, doğalgaz bağlantı işlemlerini tamamlanmasının ardından peyzaj düzenlemesi sonrası hak sahiplerine teslimatı gerçekleşecektir

Tever son olarak Kocaali Caferiye’de inşası süren 403 konutun da yüklenici firma tarafından tamamlanacak eksikliklerinin ardından yeni yılda tesliminin gerçekleşmesini beklediklerini belirterek, “Camisi, ticaret merkezi, çocuk oyun alanları, kamelyaları, parkları ve diğer sosyal donatılarıyla yeni bir yaşam alanı oluşturacak konut alanlarımızın şehrimize ve hak sahibi hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum”