Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar dün Sakarya basınını ziyaret etti. Alemdar, Adapazarı Gazetesini ziyaret ederek Tüzel Kişi Temsilcisi Safa Polat, Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı ve gazetenin yazı işleri kadrosu ile bir araya geldi. Alemdar, Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesinin yeni sürecinin hayırlı olmasını dilerken, “Basın mensuplarımız bizler gibi bir kamu görevi üstlenmektedir. Toplumumuzun doğru habere ulaşması ve bizlerin vatandaşlarımıza kendimizi ifade etmemiz noktasında önemli bir görev ifa eden gazetecilerimiz bizler için çok değerlidir. Adapazarı Gazetesinin yeni süreci, yeni yönetimi ve yazı işleri kadrosu kendilerine hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin” dedi.

Whatsapp Image 2025 05 15 At 19.15.10

Serdivan Kültür Sanat Haziran ayına da sanatla başladı
Serdivan Kültür Sanat Haziran ayına da sanatla başladı
İçeriği Görüntüle

KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELE 
Genel Yayın Yönetmen Hüseyin Cumalı'ya gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Alemdar, 14 Mayıs Çiftçiler Gününde Türkiye'de tarımsal üretimin baş düşmanı haline gelen kahverengi kokarcaya karşı üretilen yerli feromon tuzak "tutSAK"ı çiftçilere teslim ettiklerini ifade ederek bu çalışmanın son derece önemli olduğunu kaydetti. Alemdar, “Kahverengi kokarca tarımsal üretim için şu anda en büyük tehdit. Özellikle fındık başta olmak üzere birçok ürüne zarar veren bu zararlıya karşı, üniversitemizle, bilim insanlarımızla beraber yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz. Akademisyenlerimiz bu proje üzerinde çalışmalarını sürdürürken biz de Büyükşehir Belediyesi olarak en acil şekilde üretime başlanması için gerekli destekleri yaptık. Hamdolsun kısa sürede kullanıma hazır hale geldi.  Bu çalışma bilimsel olarak test edildi, raporlandı ve artık çiftçimizin hizmetine sunulacak düzeye geldi” dedi.

Whatsapp Image 2025 05 15 At 19.15.30

ÇAĞRI YAPTI
Alemdar, “ Ürettiğimiz yerli ürün, dünyada sadece Amerika ve Kosta Rika’da olan muadillerinden 5 kat daha etkili. Kimyasal ilaçlarla değil, toprağı iyileştirerek, doğal yöntemlerle bu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Ancak bu süreç desteklenmeli. Özellikle fındık tüccarlarının üreticilerimizi doğru şekilde yönlendirmesi ve bu sürece katkı sunması gerek. Bu böcek ilk önce fındıklara girdi ve rekolteyi düşürdü. Şimdi ise cevizlere, elmalara ve diğer ürünlere büyük zararlar verdi. Bizim bu çalışmamızla inşallah önüne geçeceğiz. Ziraat Odalarının da ortaya koyduğumuz bu ürün konusunda bilgilendirme ve yaygınlaştırma çalışmalarına destek olmaları gerekiyor. 

Biz 14 Mayıs'ta 6 bin adet tutSAK'ı çiftçimize dağıttık. Şimdi şehir merkezlerine yeşillik alanlara, park ve bahçelere de bunu uygulayacağız. Ayrıca kurduğumuz sistem ile çiftçimizin ne zaman ne ekeceğini artık bilimsel verilerle belirleyeceğiz. Mobil toprak analiz sistemiyle tarlalara gidip yerinde inceleme yapacağız. Her bölgenin toprak yapısına göre hangi ürünün ne zaman ekilmesi gerektiğini çiftçimizle paylaşacağız. Biz bu işi üstlendik. Üreticilerimize kurduğumuz sistemle zaten destek olacağız ancak dediğim  fındık tüccarları ve Ziraat Odaları da bu işe sahip çıkmalı. Bu konu tarımsal geleceğimiz için çok önemli” diye konuştu.

Whatsapp Image 2025 05 15 At 19.17.234

Whatsapp Image 2025 05 15 At 19.18.12