“Bayram” adı gibi her şeyde her günde bayram olsa herkesin yüzü gülse neşe içinde birlik beraberlik içinde olunsa...

24 Temmuz, basından sansürün kaldırılışının 113. yıl dönümü olarak anılıyor. Günümüzde basın üzerinde psikoloji baskının her geçen gün dozu artarak devam ediyor. Polisiye ve adliye haberlerinde kimseyi mutlu edemiyorsun çünkü olan olayı olduğu gibi haber yapıyorsun. Telefonla ya da sosyal medya üzerinde haberin altına çakma isimlerle yorumlar, haberi yapan kişiyi itibarsızlaştırma, ‘kimin adamısın, sana bunu kim yazdırdı’ gibi bir sürü komplo teorisiyle karşı karşıya kalıyorsun. Ülke gündemi ile ilgili ekonomi olsun mülteci konusu olsun haber yapıyorsun sokakta vatandaşa soruyorsun. Aynı tepki ile karşı karşıya kalıyorsun. Troller haberin altına konuyu sabote etmek için hakaret içeren yorumlar yapıyorlar. Doğru olan bir şey için söyleyecekleri bir eleştirileri olmayınca işi hakaret ederek örtmeye çalışıyorlar. Bu da bir nevi psikolojik sansür sayılır. Çok örneklerini yaşıyoruz. Anlatsak sayfada yer olmaz. Okurken sizin de başınız ağarır o derece...

Siyasi tartışma siyasi rekabet liderlerin birbirine sarf ettikleri sözler partilerin taraftarları, sokakta bir gazeteci röportaj yaparken bir süre etrafında dinliyorlar sonra o röportajın içine kendi siyasi fikri ile giriyor. Başlıyor karşılıklı tartışmalar... Hoş bir durum olmuyor. 85 milyon Türkiye Cumhuriyetimizin ülkenin vatandaşıyız. Fikirler düşünceler ayrı olabilir, doğaldır ama hepimiz Türk’üz vatan bize atalarımızın emanetidir. Sorunları hayat pahalılığını siyaseti konuşacağız vatanımıza daha çok hizmet etme yarışında olacağız ama kavga yok beraber olacağız birlik olacağız. Basını STK kurumlar vatandaşlar hep el ele daha büyük Türkiye için çalışacağız.

Basın tarafsız gerçek bilgilere dayalı gerçek toplanılan bilgilerden elde edilen verilerle ortaya çıkan haber yapılır ve kamuoyunun dikkatine sunulur. Haber kamu yararı içerir ve kişinin sesini duyurmadığı kamudaki sorumlulara yaşadığı durumu aktarması basının görevidir ve sorunun çözümünde bir aracıdır.

Gazeteci ülkemizin milli menfaatlerini güvenliği ilgilendiren konularda hep milli duruş gösterir hassasiyet gösterir. Basın mensupları tarafından kişilerin hakları hukuklarına hep saygı gösteriliyor. Basın savcılığında yapılan tüm haberleri yakından takip eder. Yapılan haberlerde aslız veya kişi hakları ihlali var ise o kurum ve haberi yapan gazeteci adliyeye çağrılarak basın savcılığı tarafından ifadesi alınır, gerekli soruşturma ya da dava başlatılır.

Basın gelişmiş toplumun sesidir, gözü kulağıdır. Türkiye Cumhuriyetimiz kurusu Mustafa Kemal Atatürk “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdi.

Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir” sözleriyle basının önemini ve topluma ülkeye yararını anlatmıştır.

Haberlere hep yorum yapan troller, beni hep kameraman biliyorlar ya, o trollere biyografim ithaf olunur:

Gazeteci Nurettin Eryılmaz’ın biyografisi

Sakarya doğumlu uzun yıllar yurt dışında çalışma hayatının ardından Sakarya’ya dönerek Gazetecilik hayatına 1995 yılında başladı. Mersin Akdeniz TV’de haber kameramanı. Sakarya’da ilk TV yayınına başlayan kanal 54 TV haber ve program kameramanı olarak uzun yıllar görev yaptı.

Sakarya Radyo TV haber kameramanı olarak uzun yıllar görev yaptı. Sakarya’nın ilk Kanalı 54 TV ve SRT TV’de haber programları hazırlayarak sundu. Eğitim öğretim kurumlarını yakından tanıtan programları hazırlayıp ekranlara taşıyarak buluşturdu. Her iki yerel TV de “hayırlı işler” adıyla esnaf tanıtımını amaçlayan programını hazırlayıp sundu. Her iki TV de Hüseyin Cumalı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Çark Magazin’ adlı eğlence programının kameramanı ve program yapımcısı olarak görev yaptı.

Ulusal yayın yapan Mesaj TV’de haberci olarak Sakarya’nın haberlerini hazırlayıp Türkiye’ye aktardı. Kanal 7 TV bünyesinde bulunan Yurt haber ajansına Sakarya’nın haberlerini hazırladı. Kocaeli ilinden bölgesel yayın yapan Yavuz TV Sakarya bölge büro ve haber sorumlusu olarak görev yaptı.

1995 yılında Sakarya’nın ilk yerel gazetesi olan 1951 yılında yayın hayatına başlayan Adapazarı Akşam Haberleri gazetesinde muhabir olarak başladı, haber müdürü, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni olarak 13 yıl görev yaptı. 01.01.2018 tarihinde Gazetenin imtiyaz sahibinin değişmesinin ardından 7 ay çalışması esnasında gazete yönetimiyle fikir ayrılığı oluşması nedeniyle kendi isteğiyle gazeteden yollarını ayırdı.

1997 yılında Reha muhtarla Show Haber’de Sakarya haber sorumlusu olarak başladı. Reha muhtarın ateş hattı ve itiraf programlarında görev aldı. Birçok ünlü gazetecilerle çalışma fırsatı buldu. Halen görevini aralıksız olarak Show TV’de Sakarya ve çevre illerin haberlerini hazırlamayı sürdürüyor.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) yönetim kurulu üyesidir.

2014 yılında SGK’dan basın sektöründen emekli oldu, halen çalışmak zorunda. Kiralık evde oturuyor, arabası ve bisikleti yoktur.

Nurettin Eryılmaz 1967 yılı Hendek ilçesinde doğdu. İlkokulu Hendek ilçesinde, ortaokulu Kocaeli ilinde, liseyi Sakarya’da okuyan Eryılmaz evli 2 çocuk babasıdır.