Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehir genelinde etkili olan sağanak yağışların ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

2-678

Dere yataklarındaki yapılaşmanın sel ve taşkınlarla birlikte ortaya çıkan riskleri artırdığını hatırlatan Başkan Alemdar, Bakan Çiftçi’nin Karapürçek Kanlıçay’da yaptığı açıklamalara dikkat çekti.

1-903

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin Sakarya’da gerçekleştirdiği incelemelere de değinen Alemdar, afetin boyutunun değerlendirildiğini ve tüm kurumların iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

“Dere yataklarındaki yapılaşmanın faturasını hep birlikte ödüyoruz”

Başkan Alemdar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Başkan Alemdar’dan sel ve taşkın bölgelerine yakın takip “İlk andan itibaren sahadayız, vatandaşlarımızın yanındayız”
Başkan Alemdar’dan sel ve taşkın bölgelerine yakın takip “İlk andan itibaren sahadayız, vatandaşlarımızın yanındayız”
İçeriği Görüntüle

“Son 3 gündür sağanak yağışlar şehrimizin tamamında etkili oldu. Afetin izlerini silmek için tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İçişleri Bakanımız Mustafa Çiftçi de dün şehrimizde incelemelerde bulundu. Afetin boyutuna dikkat çekti, çalışmaları değerlendirdi.

3-615

Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi dere yataklarındaki yapılaşmanın faturasını milletçe hep beraber ödüyoruz.

Hamdolsun bugün alınan önlemler ile şu ana kadar bir can kaybı yaşamadık. Tek tesellimiz bu. Ancak iklim değişikliğiyle birlikte son yıllarda doğa olaylarını ciddi bir şekilde hissediyoruz.

Afetin oluşturduğu tahribatı silmek adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Rabbim ülkemizi, şehrimizi ve milletimizi tüm afetlerden muhafaza eylesin.”

3463-198