Nurettin Eryılmaz
Sakarya’da basketbol sporunun sevilmesi, yaygınlaşması ve gelişmesi adına uzun yıllar büyük emek veren, eski Basketbol İl Temsilcisi ve Türkiye Basketbol Federasyonu milli hakemlerinden Nusret Eryılmaz’ın eşi Lamia Eryılmaz, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık bir buçuk aydır evinde yatalak olarak tedavi gören ve yoğun bir bakım süreci geçiren Lamia Eryılmaz’ın vefatı, ailesini ve Sakarya spor camiasını derin bir üzüntüye boğdu.
Eryılmaz ailesinin bu zor gününde yürekleri burkan bir diğer detay ise kızları Gülçin Eryılmaz’ın durumu oldu. Uzun yıllardır kendi sağlığı ve tedavisi nedeniyle oldukça sıkıntılı ve zorlu bir süreçten geçen Gülçin Eryılmaz, bu büyük acıda babasını yalnız bırakmadı.
Cenaze töreninde yan yana duran acılı baba Nusret Eryılmaz ile kızı Gülçin Eryılmaz’ın, merhumeyi son yolculuğuna uğurlarken yaşadıkları büyük üzüntü, bitkinlik ve çaresizlik kameralara yansıdı. Hem kendi sağlık sorunlarıyla mücadele eden hem de annesini kaybetmenin acısını yaşayan Gülçin Eryılmaz ile babasının o dramatik anları cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.
Lamia Eryılmaz için bugün ikindi namazına müteakip Adapazarı Pabuççular Mahallesi’ndeki Kavaklı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Tören; spor dünyasını, aile dostlarını ve Sakarya’nın yakın çevrelerini bir araya getirdi.
Cenaze namazına basketbol camiasından çok sayıda duayen isim, Eryılmaz ailesinin yakınları, komşuları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Taziyeleri kabul eden Nusret Eryılmaz ve kızı Gülçin Eryılmaz’ı, bu acı gününde dostları yalnız bırakmayarak teselli etmeye çalıştı.
Kavaklı Camii’nde kılınan cenaze namazının ve alınan helalliğin ardından Lamia Eryılmaz’ın cenazesi, dualar ve gözyaşları eşliğinde Adapazarı Emirsultan-2 Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.
Halk54 Ailesi olarak; Merhumeye Allah'tan rahmet, başta Nusret Eryılmaz ve uzun yıllardır sağlık mücadelesi veren kızı Gülçin Eryılmaz olmak üzere tüm Eryılmaz ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.






