Akyazı’da zaman zaman ilginç olaylar oluyor. O olayların bazıları alışılmış bazıları ise alışılmamış oluyor.
Bilindiği gibi her yılın 19 Ekimi Muhtarlar günü olarak kutlanır. Bu yıl da aynı tarihte o gün kutlandı.
Kaymakamlık talimatı ile o gün Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan çelen sunum töreninde sunum ve istiklal marşının söyletilmesi görevi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verildi.
Müdürlük yetkilileri de kendilerine tevdi edilen o görevleri yürütmek üzere bazı öğretmenleri görevlendirdi.
Görevlendirilen öğretmenler kutlama günü tören alanındaki yerlerini aldılar. Saygı duruşu ve ardından söylenecek olan istiklal marşını söyletecek öğretmen tören alanına eşofmanla geldi ve görevini o kıyafetle ifa etti. Görevlendirilen öğretmenin müzik öğretmeni olmadığı ve beden eğitimi öğretmeni olduğu da daha sonra anlaşıldı.
O öğretmenin uygun olmayan bir kıyafetle protokole istiklal marşımızı söyletmesine tören alanında ilgili yetkililer (Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri dahil) tepki göstermedi.
Sadece yetkisi olmayan ancak Anıt önünde yapılan çelenk sunumu törenine katılan STK’lı bazı yöneticiler ve vatandaşlar cılızda olsa tepki gösterdiler.
Asıl sert tepkiyi o töreni izlemeye gelen gazetecilerden bazıları gösterdi. Gazeteciler çalıştıkları gazetelerde ve haber sitelerinde konuyu gündeme getirip olayı kınadılar.
Konuyla ilgili olarak o öğretmene gerek Kaymakamlık gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir yaptırım uygulayıp uygulamadığı bilinmiyor ama Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlama programı dahilinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunumunda Akyazı Kaymakamlığı yine aynı kurumuna sunum, saygı duruşu ve istiklal marşını söyletme görevini verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu defa bir hayli dikkatli davrandı ve sunum, saygı duruşuna davet ve istiklal marşını söyletecek olan öğretmenler tören alanına kendilerine yakışır bir kıyafetle geldiler ve görevlerini ifa ederek okullarına geri döndüler.
Bir önceki çelen sunum töreninde eşofmanla istiklal marşını söyleten öğretmeni kınayan ve tepki gösteren protokolde yer alanlar, bu defa şık ve kendilerine yakışan elbiselerle görevlerini fa eden öğretmenleri hem alkışladılar hem de takdir ettiler.