HALK54.COM

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Örgütü, geçtiğimiz hafta sonu 38. Olağan kongresini gerçekleştirerek İl Başkanını seçmek için sandık başına gitmişti. Gergin geçen kongrede iki aday yarışmıştı. 433 delegenin katılım sağladığı seçimde Ergün Özkan ile yarışan Oğuz Can Curoğlu, 226 oy alarak yeni il başkanı seçilmişti.

CHP'nin yeni Sakarya il başkanı seçilen Oğuz Can Curoğlu, bugün İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı. 

6365c6d9-6fe2-48b0-8b12-ee895fe4a086

Curoğlu'nun mazbatasını alması sonrası görev devri için CHP Sakarya İl Başkanlığı'nda bir tören gerçekleştirildi. Törene çok sayıda parti üyesi katıldı. 

oğuz can curoğlu

Cengiz Çiçek, görevini Oğuz Can Curoğlu'na devrettikten sonra kısa bir konuşma yaptı. Çiçek, "Kendisinin sekiz yıllık bir tecrübesi var. Daha önce il başkanlığı yaptı. Şu anda il başkanlığa gelmesi parti açısından sağlıklı, kazanmasından dolayı kendisine teşekkür ederim. Biz de nisan ayının on dokuzunda Göreve gelmiştik. Bugün ayın on dokuzu toplam altı ay olmuş. Bu altı ay içerisinde yaptığımız çalışmalar belli. Kongre oldu. Gereken seçimler oldu. Il başkanımızı belirlemiş olduk. Bu süreç içerisinde birini kırmışsam Sürçülisan etmişsem herkesten özür dilerim. Benim tek amacım vardı. Partimin genel seçimlerde başarılı olmasıydı. Bunun için de elinden gelen her şeyi hem partimin içinde hem de ittifak partileriyle beraber ortak akıllı hareketleri elimizden gelen her şeyi yapmış olduk" dedi.

d187eef5-bdb1-43a8-9f4d-3e404b7dd318

Görevi Cengiz Çiçek'ten teslim alan CHP'nin yeni Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu ise yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı olarak sizlere hitap etmekten onur duyarım. Bugün, burada, partimizin il binasında, hem bir devir teslimin hem de yeni bir başlangıcın arefesindeyiz. Sakarya, her zaman sosyal demokrasinin, adaletin ve eşitliğin kalesi olmuştur. Bizler, bu değerler etrafında kenetlenerek, yerel seçimlerde tarihi bir başarıya imza atma azmi içindeyiz.

36946d37-cb11-46d6-9ea7-db644ea8f9a4

Yüreği vatan sevgisiyle çarpan herkesin önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi'nin çınar gibi kök saldığı topraklarda, Sakarya İl Başkanlığı görevini devralmanın onur ve ağır sorumluluğunu taşıyorum.

Bu kongre örgütümüzün kucaklaşma kongresi olacak demiştim , bunu başardık, şimdi sıra Sakarya ile sosyal demokrasiyi kucaklaştırmak için bir bütün olarak çalışmak olacak!

Kongremizde gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür ederim. Bu, sadece şahsıma duyulan güvenin değil, aynı zamanda halkımızın umutlarının ve beklentilerinin de bir yansımasıdır. Unutmayalım ki, bizler geçmişten aldığımız bayrağı geleceğe taşıyan koşucularız. Bu yarışta hedefimiz, adaletin ve eşitliğin hüküm sürdüğü, halkıyla bütünleşen bir yönetim anlayışını Sakarya'da hakim kılmaktır.

Bugün burada gerçekleşecek devir teslim töreninde, görevi önceki il başkanımızdan devralırken, bir yandan da partimizin onurlu geçmişinden alınan ilhamla geleceğe doğru yeni bir adım atacağız. Bizim rehberimiz, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesidir. Bu kutlu yolda, birlik ve beraberlik içinde, el ele, omuz omuza yürüyeceğiz.

Sevgili hemşehrilerim, önümüzdeki süreçte, her bir Sakaryalının sesini duyacağız, dertleriyle dertleneceğiz. Sokak sokak, mahalle mahalle gezecek, vatandaşlarımızın talep ve önerilerini bizzat alacağız. Çünkü biz biliyoruz ki, bu şehir hepimizin ve hep birlikte güzelleşecek.

Değerli basın mensuplarımız bugünkü devir teslim törenimizde sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyduk. Sakarya'nın bu yeni ve umut dolu başlangıcına şahitlik etmeniz, bizler için büyük önem arz ediyor.

Hepinize, varlığınızla güç kattığınız, inancınızla umut olduğunuz için gönülden teşekkür ederim. Birlikte nice başarılara imza atacağımıza olan inancımla, YOL YOLDAŞLAR İLE GÜZEL DİYOR VE saygılarımı sunuyorum." dedi.

6365c6d9-6fe2-48b0-8b12-ee895fe4a0863cb25bb3-0dd7-4553-acfc-aad8a161316f

e150b7b3-c978-4cf5-9170-b49ee25525162e002d76-fd3e-4115-a74a-d15acb9f2619