“ÇİFTÇİ DERTLİ. SORUNLARIN NEDEN KAYNAKLANDIĞININ FARKINDA”

Özkan, “Tarım yapan insanlarımız, çocuklarının topraktan gelecek olan kazançlara güven duyamadıkları için asgari ücretle iş bulmaya çalıştıklarını belirtirken, çiftçilikten de uzaklaştıklarını söylüyorlar. Ülkemizde plansız tarım üretimi nedeniyle bir sene para eden ürün öbür sene para etmiyor diyorlar.

Çocuklarının gerekli bilgi altyapısına da sahip olmadıkları için maksimum verimi alamadıklarını, dönüm başına maliyetin çok yüksek olması nedeniyle çiftçiliği veya besiciliği bıraktıklarını belirtiyorlar. Ekim yaparken ürünlerini kaça satabileceklerini öngöremediklerini ve ülkemizde yetişen ürünlerin dışardan alınmasıyla adeta çiftçiye tarım yapmayın mesajı verildiğini söylüyorlar.  

1875a553-39fb-44d5-9c80-c3660260f653

Ancak tarımın stratejik bir alan olduğunu Tarım Bakanlığı bile anlamıyor mu diye soruyorlar ve iki ülke arasında çıkan savaş nedeniyle gıda krizi yaşamamızın sorumlusunun Türk çiftçisi olmadığını, yanlış politikaları uygulayanların büyük vebali olduğunu, ne kadar sanayileşirse sanayileşsin gelişmiş ülkelerin tarımı bırakmadığını söylüyorlar. Çiftçimiz dünyayı ve olup biteni takip ediyor.

Kendisine verilen değeri de takdir edebilecek sağduyuya sahip. Problemlerin yanlış ekonomik politikaların uygulanmasından kaynaklandığının ve işe yaramadığının, sorunların çözümü için izlenen politikaların ülkeyi getirdiği noktanın farkında. Vatandaş sandığı bekliyor”dedi.  

“DAR GELİRLİLER HARİÇ ÇARKLAR DÖNÜYOR DİYEREK, DAR GELİRLİYİ DÜŞÜNMEDİKLERİNİ İTİRAF ETTİLER”

Özkan açıklamasında; “Ekonomik krizi küçültmeye çalışıyorlar. Her şey yolunda algısı yaratıyorlar. Maliye Bakanı dar gelirlileri düşünmediklerini itiraf etti. Ne dedi? Herkes duydu. TÜİK’e göre yüzde 73, bağımsız kaynaklara göre yüzde 160 olan enflasyonun sebeplerini nasıl açıkladı.? Dünya duydu. Aynen şunu söyledi: ‘Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik.

thumbnail_e15b5519-16e5-4ddf-9e7b-4621d0589f94

Bu sistemde ‘dar gelirliler hariç’ üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor’ sözleriyle açıkladı. İtiraf ettiler. Dar gelirliyi düşünmediklerini ve dikkate almadıklarını ifade edenler için vatandaş ‘Demek bilinçli olarak yapıyorlarmış’ diyor. Kahve toplantımızda bunu bize bizzat söyleyen vatandaşlar, iktidarın niyetini daha çok anladı. Vatandaş sandığı bekliyor.” ifadesini kullandı.

DEVA PARTİSİ OLARAK TARIM EYLEM PLANIMIZ VE ÇÖZÜMLERİMİZ HAZIR”

DEVA Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Ahmet Özkan açıklamasında, “Türkiye’de ülkeyi bugün iktidar kadrolarından çok daha iyi yönetecek güçlü bir kadro var. Böylesine bir enflasyonu Türkiye 25 yıldır görmedi. Ekonomi raydan çıkmış durumda ve fren tutmuyor. Sadece tarımda çiftçi, besici değil, asgari ücretli, emekli, dul, yetim, engelli maaşı alan, dar gelirli tüm vatandaşlarımız iktidarın kendilerini düşünmediğini belirtiyorlar.

Bizim Tarım ve hayvancılıkta eylem planlarımız, çözümlerimiz hazır. Vatandaşlar, gübre, mazot, tohum, maliyetlerinin her gün arttığını bu maliyetlerin katlanılamaz duruma geldiğini söylüyorlar. Biz halkın arasındayız. Sorunlarını dinliyor ve çözüm önerilerimizi, eylem planlarımızı anlatıyoruz.

Ülkenin içinde yaşadığı durumu bazı medya kuruluşları toz pembe göstermeye çalışsa da güneş balçıkla sıvanmaz. Bu saatten sonra vatandaşın atıp tutmalara karnı tok. Halkımız ay sonunu nasıl getireceğini düşünürken, her şeyin yolunda gittiğini söylemek abestir. Milleti oyalamaktan zaman kazanmaktan başka bir çözüm üretemiyorlar. ” dedi.

“LİYAKATLİ KADROLARIMIZLA GÖREVE TALİBİZ”

Özkan açıklamasında; Üretimi teşvik edeceğiz. Çiftçilerin toprağına, traktörüne haciz gelmeyecek, üretimi aksamayacak. Tarımsal alanların azalmasını engelleyeceğiz. Üretim dışı kalan parselleri üretime kazandıracağız. Yerinde üretim ve şehir tarımını teşvik edeceğiz. Doğa dostu tarımı destekleyeceğiz. Çiftçilerin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçilerin kullandığı mazot ÖTV’sini geri vereceğiz.

thumbnail_e19fdcb7-acc1-4ec4-a835-4c82519c12d3

Çiftçilere kullandığı gübre maliyetinin %50’sini destek olarak geri vereceğiz. Elektrik çiftçiye daha ucuz verilecek. Tarım desteklerini üretim yapılan yıl açıklayacak ve aynı yıl içinde ödemelerini gerçekleştireceğiz.   Sadece aracıların değil çiftçilerin de kazandığı bir sistem oluşturacağız. Liyakatli kadrolarımızla, istişare ve akıl birliği ile ülkemizi düzlüğe çıkaracağız.

“TARIMI BAŞTACI EDECEĞİZ. ÜRETEREK ZENGİNLEŞEN BİR TÜRKİYE HEDEFİMİZDİR”

Tarım Bakanlığı’nı tarım sektörünün gelişmesine köstek değil destek olan, öncülük eden bir kurum haline getireceğiz. Her köye Ziraat Danışmanı / Veteriner Hekim Projesini hayata geçireceğiz. Tarım liselerini açacağız. Tarım ve tarımsal sanayiye dayalı organize sanayi bölgelerini hızla yaygınlaştıracağız. Lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsalarını yaygınlaştıracağız. Depo kurulumunu tüm bölgelerde destekleme kapsamına alacağız. Havza bazlı tarımsal üretimi destekleyeceğiz.

Çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve gıda güvencesini sağlayacağız. Üretim planlaması yaparak, ürünleri tarlada çürümeye bırakmayacağız. İyi tarım ve organik tarım uygulamalarını hızla yaygınlaştıracağız. Mevsimlik geçici tarım işçilerinin başta ulaşım, sağlık ve çocuklarının eğitimi olmak üzere sosyal ve ekonomik şartlarını iyileştireceğiz. Örgütlü üretimi destekleyerek rekabet gücünü artıracağız.

Tarımda güncellenebilir veri tabanı oluşturacağız. Tarım işletmeleri için kayıt sistemi oluşturacağız. Başta kuraklık, çölleşme ve erozyon olmak üzere her türlü doğal afetle mücadele edeceğiz. Ülkemizde sanayileşirken, tarımı da baş tacı edeceğiz. Her yönüyle üreterek zenginleşen, milletiyle kalkınan bir Türkiye hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.