Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, bazı üretici ve satıcıların, piyasa beklentilerini karşılamadığı gerekçesiyle ürünlerini çöpe ya da tarlalara döktüğünü belirterek, bu tür uygulamalara karşı çok ağır yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.
Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da yaşanan bir olay üzerine konuşan Gürcan, “Ürünlerini kasıtlı olarak araziye döken kişi 24 saat içinde tespit edildi ve stokçuluk kuruluna sevk edildi. Kendisine 1 milyon 700 bin TL ile 17 milyon TL arasında ceza uygulanacak” dedi.
Gürcan, özellikle pazarcılar, hal komisyoncuları ve çiftçilere seslenerek, devlet destekleriyle üretilen ürünlerin imhasının belirli kurallara tabi olduğunu hatırlattı. “Eğer ürününüzü gelişi güzel bir şekilde yol kenarına, boş bir araziye dökerseniz, bunu tespit ettiğimizde çok ağır cezalara maruz kalırsınız. Belediyelerin belirlediği alanlar dışında yapılan imhalar kesinlikle kabul edilemez” diye konuştu.
Ticaret Bakanlığı’nın bu tür uygulamalara karşı teyakkuzda olduğunu vurgulayan Gürcan, geçtiğimiz yıl da benzer yaptırımların uygulandığını ve bu yıl denetimlerin daha da sıklaştırıldığını belirtti.