Sakarya’nın kuzey ilçelerinde yaşanan su ihtiyacına çözüm üretmesi hedeflenen Çamdağı Barajı projesinde çalışmalar devam ediyor.
DSİ'DE ÇAMDAĞI BARAJI PROJESİ MASAYA YATIRILDI
Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü’nde, Sakarya Karasu Çamdağı Barajı Teknik Rapor ve Proje Yapımı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, barajın teknik raporlarının hazırlanması ve proje çalışmalarının yürütülmesine ilişkin süreç değerlendirildi.
DSİ YETKİLİLERİ TOPLANTIYA KATILDI
DSİ Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Aydoğan başkanlığında düzenlenen toplantıya, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı İsmail Karabulut, Jeoteknik Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ayhan Koçbay ve DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan Şan ile ilgili personel katılım sağladı.
Kritik toplantıda Çamdağı Barajı’nın teknik rapor ve proje hazırlama sürecine ilişkin çalışmalar ele alınırken projenin mevcut aşaması değerlendirildi.
BARAJIN İHALESİ YIL SONUNDA
Teknik rapor ve proje hazırlık çalışmalarının sürdüğü Çamdağı Barajı'nın ihalesinin yıl sonuna kadar yapılması bekleniyor. Projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin su ihtiyacına yönelik önemli bir yatırımın hayata geçirilmesi amaçlanıyor.






