PANDEMİ DÖNEMİ

Pandemi ile birlikte uzaktan eğitim hız kazandığı günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı da online eğitimle ilgili önemli başarılara imza attı. Pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntıları aşmak, iletişim ve eğitim kalitesinin daha ileri seviyelere yükseltmek adına yapılan çalışmalardan biri olan eTwinning çalışmaları Adapazarı Çökekler İlkokulu'nda başarıyla uygulanıyor.

YAZAR MORALIGİL

Adapazarı Çökekler İlkokulu öğretmenleri Ece Es ile Esin Kuş proje kapsamında “Okur-Yazar Buluşması” etkinliğine katıldı. Online yapılan etkinlikte “Çocuğum Ne İster?” kitabının yazarı Seda Moralıgil 10 farklı şehirdeki veli ve öğretmenlerle buluştu. Yazarın kitabını okuyan veliler, kitabın içeriğiyle ilgili sorular sorduğu buluşmada yazar Moralıgil çocuk-anne ilişkilerini ele aldı.

ÇÖKEKLER FARKI

Ergen çocuklarda nelere dikkat edilmesi hususunda altın değerinde bilgiler sunan yazar Seda Moralıgil, ailelerin çocukluk ile ergenlik dönemlerinde neler yapması gerektiğine vurgu yaptı. Adapazarı Çökekler İlkokulu öğretmenleri Ece Es ile Esin Kuş’un katıldığı etkinlikte ele alınan bilginin kalıcı olması dilekleriyle program sona erdi. Öte yandan etkinliğe katılanlar kurdukları iletişimin sürdürebilmesi ve daha geniş kitlelere yayılması için görüş birliğine vardı.