İlahiyat Fakültesi ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında daha önce imzalanan Eğitimde İş Birliği Protokolü çerçevesinde hayata geçirilen proje kapsamında Sakarya’daki İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Arapça branşlarında görev yapan gönüllü öğretmenler için 10 haftalık Arapça Metin Okuma Programı düzenlendi. 

Proje kapsamında öncelikle ön talep formları alınarak öğretmenlerin tercihlerine göre belirlenen dersler SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından veriliyor.  

146 öğretmenin gönüllü olarak katıldığı 10 haftalık programın nisan ayı sonlarında tamamlanacağı belirtilirken eğitim sonunda öğretmenlere katılım sertifikası verilecek. 

Uzaktan eğitim yoluyla çevrim içi gerçekleştirilen eğitimlerde; hadis metinlerinde Prof. Dr. Hayati Yılmaz, klasik metinlerde (fıkıh, fıkıh usûlü, tasavvuf metinleri) Prof. Dr. Osman Güman, tefsir metinlerinde Doç. Dr. Ali Karataş, Arapça gramerde (en-Nahvu'l-Vâdıh) Doç. Dr. Hamza Ermiş, modern Arapça metinlerde Dr. Öğr. Üyesi Halil Uysal, medya Arapçasında Öğr. Gör. Reda Elsayed ders veriyor. 

Program, öğretmenlerin kendi branşlarında yeterliliklerini artırmayı, klasik ve modern Arapça metin bilgilerini ve Arapça becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Pilot uygulama mahiyetinde başlatılan projenin gönüllülük esasına dayalı olarak daha da genişletilmesi ve geliştirilmesi planlanıyor.