Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında Ferizli ilçesinde bir adrese operasyon düzenledi. 15 Ekim 2025 günü Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah, mühimmat ve silah yapımına yönelik malzeme ele geçirildi.
Ferizli’de ikamet eden 68 yaşındaki A.A. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 3 tabanca şarjörü, 15 tabanca kabzesi, 13 tabanca fişeği, 7 av tüfeği fişeği, 1 av tüfeği namlusu, 2 tezgah üstü mengene, 1 tezgah üstü matkap, 4 matkap ve muhtelif sayıda silah tertibatı ile tamir-tadilat ekipmanı ele geçirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve hakkında adli işlemler başlatılan şüpheli A.A., jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Sakarya İl Jandarma Komutanlığı tarafından suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.