FİSKOBİRLİK Olağan Mali Genel Kurulu, Giresun’da gerçekleştirildi. Genel kurula AK Parti Giresun milletvekilleri Nazım Elmas ve Ali Temür, AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Kocaali Belediye Başkanı Turan Yüzücü, AK Parti ve MHP ilçe başkanları İsmail Demir ile Adnan Arar ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Genel kurulda konuşan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, son 2-3 yıldır faiz yükünün ciddi sorunlara yol açtığını dile getirdi. 2025 yılı içerisinde 800 milyon liranın üzerinde faiz ödemesi yaptıklarını belirten Bayraktar, finansman maliyetlerinin üretim ve yatırım süreçlerini zorladığını ifade etti.

Bayraktar, göreve geldiklerinde FİSKOBİRLİK’e fındık veren üretici sayısının oldukça az olduğunu, bugün ise bu sayının 5 bine ulaştığını vurgulayarak güven ortamının sağlandığını söyledi. Fındık alımında herhangi bir sıkıntılarının olmadığını kaydeden Bayraktar, asıl zorluğun ürünü nihai mamule dönüştürme sürecinde yaşandığını belirtti.

Türk Metal’den net mesaj: Grevse grev
Türk Metal’den net mesaj: Grevse grev
İçeriği Görüntüle

Fındığın işlenerek katma değerli ürün haline getirilmesinin zaman ve maliyet gerektirdiğini dile getiren Bayraktar, kakolu fındık kreması gibi ürünlerde gelirin 7-8 ay sonra elde edildiğini ifade ederek, “Fındıktan nihai mamul üretmenin bir bedeli var. Biz de bu bedeli göze alarak üretim yapıyoruz” dedi.

Ekran Görüntüsü 2026 01 17 220720