Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından işçi, işveren ve kamu temsilcilerinin katılımıyla bu yıl 2. düzenlenen “Ortak Paylaşım Forumu” İstanbul'da yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un zamanında gelmesi nedeniyle geç başlayan toplantı da Atalay bir konuşma yaptı. Covid-19 nedeniyle yaşanan ekonomik krizin faturasını çalışan kesimin ödediğine dikkat çeken Atalay, sendikalı yerlerin krizi biraz daha hafif geçirdiğine vurgu yaptı.

İşsizler, örgütsüz işyerleri ile emeklilerin krizden oldukça fazla etkilendiğini anımsatan Atalay, “Ülkeyi yönetenlerin, bakanların, milletvekillerinin işyerleri var. Ancak oralarda bile sendika yok. Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar birçok firmadan beyaz eşya alıyor, televizyon alıyor. Kamuya satış yapan işyerlerinin 4'te 3'ünde biz yokuz, sendika yok. Ama onların mallarını Cumhurbaşkanlığı dahil bütün kamu kurumları kullanıyor. Her gün en az 3 işçimiz can veriyor” dedi.

Sendikasız işyeri olan bakanlara atıfta bulunan Atalay, “Bu ölümlerin tamamına yakını örgütsüz işyerlerinde. Sendikacı kapıdan içeri girince patronlar işçiyi kapının önüne koyuyor. Meclis bir kampanya başlatsın. Vekil olan bakan olan işadamlarımızın işyerlerinde örgütlenme olsun. Bunu kimin demesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Sayın Kemal Bey'in, Sayın Devlet Bey'in, Meral Hanım'ın başlatması lazım” dedi.