HALK54.COM/Hüseyin CUMALI

KOCAELİ
İzmir'de yaşanan ve 91 kişinin hayatını yitirdiği, bine yakın kişinin yaralandığı deprem sonrasında Türkiye İzmir için seferber oldu. Komşu il Kocaeli’de ise gazeteciler derneği anında harekete geçerek bölgeye hareket etti. Daha önce Elazığ ve Sivas illerinde yaşanan depremlerde olduğu gibi komşu ildeki Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Derneği bu kez de İzmir'de deprem nedeniyle görevli olan gazetecilere destek oldu.

KAPLAN: HER ZAMAN
Bölgedeki meslektaşları için maske, dezanfektan , polar ve battaniye götüren Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cemal Kaplan, "21 yıl önce depremi yaşamış bireyler olarak, 'İzmir'de ki meslektaşlarımızı en iyi biz anlarız' sloganı altında dayanışma amacıyla yola çıktık. Elazığ ve Sivas'ta ki gazetecilere daha önce sağladığımız desteğin bir benzerini İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ile bölgede görev yapmakta olan meslektaşlarımıza ulaştırdık. Bize bu konuda destekte bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Promast ile Kartepe'de Kocaelispor ürünleri satışı yapan firmaya teşekkür ederiz" dedi. 

BİZİMKİLER NE YAPAR!
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Elazığ ve Sivas depremlerinde olduğu gibi İzmir depreminde de bölgeye gidip depremzedeler ve bölgede görev yapan gazetecilere destek olurken Sakarya’daki meslek örgütleri ne yaptı! Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Sezai Matur, Adapazarı Gazeteciler Cemiyeti (AGD) Başkanı Mustafa Gümüşel, Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği'nde (RATED) Başkanı Hüseyin Remzi Adıyaman ve Küresel Gazeteciler (KGK) Sakarya İl Temsilcisi Zafer Tokuş ne iş yapar!

SİZ NE İŞ YAPARSINIZ!
17 Ağustos 1999 Marmara depremini en şiddetli yaşayan bir ilin basın meslek örgütü başkanları olarak siz ne zaman deprem konusunda duyarlı olacaksınız! Siz ne zaman gazetecilere sahip çıkacaksınız! Deprem olur yardıma koşmazsınız, koronavirüs olur maske dağıtmazsınız. Tek bildiğiniz iş  bizim gibi eleştirmek ve yazı yazmak ise o zaman neden meslek örgütlerinin başkanısınız!

YAZIKLAR OLSUN!
Madem eleştirmek ve yazı yazmaktan başka bir icraatınız yok. Madem tek bildiğiniz bizim gibi yazı yazmak ise bırakın gidin. Bırakın o makamları da başkaları gelsin. Bir kere bizi şaşırtın da hep birlikte, el ele hareket edin. Bir kere de biz sizin için ‘helal olsun bizi şaşırtınız’ diyelim. Bir kere de komşu ilin habercileri ‘Sakarya basınına helal olsun’ diye kalem oynatsın. Uzun lafın kısası yazıklar olsun...