Başkan Keleş yayınladığı mesajında, medyanın iktidar tarafından susturulmaya çalışılsa da kendilerinin her zaman ilkeli, objektif, dürüst ve tarafsız yayıncılık yapan medyanın yanında olduklarını söyledi.

Keleş mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Basın, vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından birisidir. Demokrasilerde basının “milletin sesi” olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise basın özgürlüğüdür.Basın özgürlüğü, gerçekleri öğrenme hakkıdır. Bu hakkın kullanılması, basın camiasının hiçbir baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma altında kalmadan görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle gerçekleşir" dedi.

Gazetecilerin, iş güvencesinden yoksun, soruşturma, gözaltı, tutuklama, baskı ve şiddet ile karşı karşıya mesleklerini sürdürme uğraşı verirken, özellikle yerel basının gazete kağıdının alımında uygulanan yüksek vergi yükü, matbaa, dağıtım, personel giderleri, ajans aboneliği, telif gibi artan maliyetler yanında artan tiraj kaybı ve düşen ilan gelirleri gibi hayati sorunlar yaşamaktadır. Televizyonlarda ise uydu ücretlerinin yüksek olması ve hiçbir şekilde devlet desteği alamadan yayın hayatlarına devam etmeye çalışmaları medya patronları ile birlikte çalışanları da zor duruma sokmaktadır. Böyle bir ortamda, iktidarın teşviklerinden yararlanan, denetimlerinin işlemediği için “tek sesli” bir anlayışla yayın yapan “havuz medyası” ise halka gerçekleri anlatmaktan uzak bir şekilde yayınlarını sürdürmektedir." dedi.