Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatları ile video konferans üzerinden bayramlaştı. Erdoğan, bayramlaşma konuşmasında iki önemli konuya değindi. Erdoğan, 17 günlük tam kapanma sonrası atılacak normalleşme adımları için takvimi açıkladı. Erdoğan, Haziran ayını işaret etti, mayıs ayında ihtiyatlı ilerleneceğini söyledi.

TAM KAPANMA SONRASI NORMALLEŞME NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Milletimize söz verdiğimiz şekilde pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Detayları kabine toplantısının ardından milletimizle paylaşacağız. 

TEDBİRLERİN GEVŞEMESİ İÇİN HAZİRAN AYINI İŞARET ETTİ
Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmek, hazirandan itibaren tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz.

2020 Mart ayından beri aldığımız tedbirlerin ve kısıtlamaların tek amacı 84 milyonun sağlığını, hayatını ve geleceğini korumaktır. Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmayacağız. Vatandaşımızın işine, aşına zarar vermeyecek şekilde uygulamaya özen gösteriyoruz. Yaşadığımız bu sıkıntılı sürecin en az hasarla atlatılmasını sağlamaktır.

Üretim tarafında bunu başardığımızı görüyoruz. Sanayi ve ihracat rakamları yeni rekorlar kırarak olumlu yönde ilerliyor.

Turizm sektörüne ve esnafımıza her türlü desteği vermenin gayreti içindeyiz. Sosyal destekleri ciddi oranda artırdık.