Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce AK Parti Sakarya Kasım ayı grup toplantısında Deprem Daire Başkanlığı’nın kurulacağını müjdesini verdi. Kurulacak olan Daire başkanlığında 16 ilçeden temsilcilerinin olacağı öğrenildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Kentsel Dönüşüm Stratejik Planını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği öğrenildi.  Bakan Kurum’un dosyayı inceledikten sonra kentsel dönüşüm ile ilgili yetkiyi Büyükşehire vermesi bekleniyor. Deprem daire başkanlığı kurulmasıyla ilgili teklif 9 Kasım Pazartesi günü büyükşehir belediye meclisinde gündeme gelecek,
Gündem maddesi şöyle:

Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 21. maddesi gereğince, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı biriminin kurulması; İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten; Deprem ve Zemin Araştırma Şube Müdürlüğü ile Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü'nün bütçesi ile birlikte, kurulacak olan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’na bağlanmasına ilişkin 05/11/2020 tarih ve 25567 sayılı yazısı.